Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση για την μη άρση της βουλευτικής ασυλίας των 54 που ψήφισαν την "Συμφωνία των Πρεσπών"

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων αναφέρεται στην μη άρση της βουλευτικής ασυλίας των 54 από τους 153 βουλευτές που ψήφισαν την "Συμφωνία των Πρεσπών" στις 25 Ιανουαρίου 2018 και είναι ακόμα βουλευτές.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας είχε ζητήσει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από μήνυση που κατέθεσε στην εισαγγελία πρωτοδικών Βόλου πολίτης και αφορούσε τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της εσχάτης προδοσίας για την υπογραφή της "Συμφωνίας των Πρεσπών".

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ το πολιτικό σύστημα δεν είχε το σθένος να ψηφίσει την άρση της ασυλίας των 54 εν ενεργεία βουλευτών, ενώ η ΝΔ αν ήθελε μπορούσε από μόνη της να ψηφίσει την άρση της ασυλίας, αλλά δεν το έκανε, δείχνοντας ότι και οι βουλευτές της στηρίζουν την "Συμφωνία των Πρεσπών" που προεκλογικά κατήγγειλαν.

«Κρύφτηκαν και σιώπησαν οι "πατριώτες" βουλευτές της ΝΔ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. «Όλα τα παραπάνω μειώνουν την αξιοπιστία της ΝΔ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης η ΠΟΠΣΜ αναφέρεται και στην μήνυση κατά του τέως Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Η ΠΟΠΣΜ καταγγέλλει την αδράνεια των πολιτικών κομμάτων, ενώ όπως αναφέρει τιμά την επέτειο της διαδήλωσης στο Πισοδέρι κατά της "Συμφωνίας των Πρεσπών" στις 17 Ιουνίου 2018.

«Χάσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Δεν απογοητευόμαστε και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να ακυρώσουμε την "Συμφωνία των Πρεσπών"» καταλήγει η ανακοίνωση.