Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Δωρεά 50 tablets σε μαθητές Λυκείων της Πιερίας – από τα Ολύμπια Εν Δίω

Επειδή τα Ολύμπια εν Δίω 2020 δεν πραγματοποιούνται λόγω των επιβεβλημένων συνθηκών προστασίας από τον κοροναίό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε να προβεί σε δωρεά 50 tablets σε μαθητές Λυκείων της Πιερίας (που θα προκύψουν μετά από κλήρωση)...

βοηθήματα πολύτιμα για την πληρέστερη εκπλήρωση των αναγκών των μαθητών της σύγχρονης διδακτικής – τηλε-εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, όπως μας εξήγησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κος Αθανάσιος Μπίντας, σύμφωνα με την φιλοσοφία της διοργάνωσης τα οφέλη από τις δράσεις της έχουν αποδέκτη τους νέους όλης της Πιερίας. Την φετινή χρονιά επιλέχτηκαν Λύκεια εκτός Κατερίνης. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι προϊόν συνεργασία του Οργανισμού Ολύμπια Εν Δίω και του Iδρύματος της Γαλλικής εταιρίας VINCI που εδρεύει στο Παρίσι. Η VINCI που είναι μέτοχος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, στηρίζει τις μορφωτικές και πνευματικές δράσεις του Οργανισμού Ολύμπια εν Δίω, μέλη του οποίου θα επισκεφθούν τα επιλεγμένα Λύκεια της Πιερίας για τις δωρεές.

Η ενέργεια αυτή έχει σκοπό να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού στην μοντερνικότητα της παιδείας μας. Η προσφορά αυτή είναι αντιχάρισμα για τη συμμετοχή χιλιάδων νέων της Πιερίας στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε Σεπτέμβρη στο αρχαίο θέατρο του Δίου, οι οποίες παγκοσμιοποιούν τη δυναμική του Ελληνισμού, δημιουργούν καλλιέργεια και προάγουν την κοινωνησία των νέων την εποχή των κοινωνικών δυσπλασιών.