Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Βατερλώ για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Όπως αναμενότανε η Ευρώπη αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων και απρόθυμη να στηρίξει ένα κράτος μέλος και σύμμαχο της.


Κατώτερη των περιστάσεων και η ελληνική κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να πείσει τους «εταίρους» της, όχι μόνο στην Ε.Ε. αλλά και στο ΝΑΤΟ για τα ευκόλως εννοούμενα, δηλαδή το προφανές της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Όλο αυτό το διάστημα τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο όλη σχεδόν η κυβέρνηση, από υπουργούς, βουλευτές και απλά στελέχη της, διαλαλούσαν την περίφημη αλληλεγγύη της Ε.Ε., που τελικά δεν είδαμε μέχρι στιγμής πουθενά.

Τι πήραμε από τις Βρυξέλλες;

Αοριστολογίες, γενικόλογα και τίποτα το ουσιαστικό. «Βρείτε τα» μας λένε με την Τουρκία που παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και που απειλεί και τρομοκρατεί ότι βρεθεί στον δρόμο της.

Όλα αυτά θυμίζουν κάτι από «Συμφωνία των Πρεσπών» και όλα όσα προηγήθηκαν αυτής. Οποιαδήποτε «συμφωνία» προκύψει για το Αιγαίο, την Θράκη, την Κύπρο, μόνο καταστροφική θα είναι για τα συμφέροντα του ελληνισμού υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ζητούνται επειγόντως οι πολιτικοί που θα ανορθώσουν ανάστημα και θα βάλλουν την Ελλάδα πάνω από οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν τους βρίσκουμε...

* Φωτογραφία από Dominique Devroye από το Pixabay