Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Περήφανοι για τους νέους μας. Την υποχρεωτική προσευχή και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου ζήτησαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Μαθητές-εκπρόσωποι του 1ου Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών συναντήθηκαν χθες με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, αρμόδιους για θέματα παιδείας. Στη συνάντηση τέθηκαν τα αιτήματα των μαθητών, που επιθυμούν να περιληφθούν στο έγγραφο του Δημάρχου προς τα αρμόδια Υπουργεία.
Ειδικότερα ζητούν:

  • Τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
  • Τη μη χρήση μάσκας την ώρα του διαλείμματος.
  • Τη χορήγηση καθημερινά μάσκας μίας χρήσης σε κάθε μαθητή.
  • Την υποχρεωτική προσευχή καθημερινά και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για κάποιες βελτιώσεις στα κτίρια των σχολείων, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί. Επίσης, ο Δήμαρχος εξήγησε τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής προς τις κατευθύνσεις: της ενεργειακής αναβάθμισης, της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (ράμπες και χώροι), της πυρασφάλειας, του προσεισμικού ελέγχου και της συντήρησης/επισκευής σχολείων (εκπονείται σχετική μελέτη).

“Από τα παιδιά πάντα κάτι καλό έχεις να ακούσεις και να μάθεις. Έτσι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα την έκθεση των απόψεων τους κι έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Τα άκουσα με ιδιαίτερο σεβασμό, γιατί έτσι νιώθω ότι πρέπει να κάνω ως άνθρωπος πρώτα και μετά ως Δήμαρχος. Ωστόσο, εξέφρασα την αντίθεσή μου στις καταλήψεις και στις εικόνες, όπως αυτές που αντικρίσαμε πέρυσι στο ΕΠΑΛ. Στη δημοκρατία διεκδικούμε με άλλα μέσα και οφείλουμε να προασπιζόμαστε πάνω από όλα την τήρηση του νόμου” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.