Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Παγκόσμια ημέρα των ζώων: Στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η υπενθύμιση της αγάπης που αξίζουν

Λόγω covid-19 και των μέτρων για τη δημόσια υγεία, ο Δήμος Κατερίνης δεν θα υλοποιήσει τις δράσεις, που είχε προγραμματίσει για το κοινό και τους μαθητές των σχολείων για την Κυριακή 04 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Ωστόσο, σε μία συμβολική κίνηση με αφορμή την ημέρα αυτή, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ Κώστας Φιλοκώστας και το μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων και Αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Άργος» Νικήτας Κανταρτζής, με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας συζήτησαν για καίρια ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των δεσποζόμενων και των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην πόλη μας.

Όπως σημείωσε ο κος Φιλοκώστας: «Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι μία ημέρα υπενθύμισης της αγάπης που μας δίνουν, των όσων προσφέρουν και όσων αξίζουν οι τετράποδοι φίλοι μας. Μία αφορμή για την ευαισθητοποίηση όλων μας με στόχο τον σεβασμό στα ζώα, στο περιβάλλον και στην αρμονική συνύπαρξη πολιτών και ζώων. Διαρκής προσπάθειά μας είναι να αντιληφθούμε όλοι, ότι, και τα ζώα είναι μέλη της κοινωνίας μας, κομμάτι του πολιτισμού της καθημερινότητάς μας. Στο πλαίσιο αυτό, με τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, στη δημοτική μας αρχή συνεχίζουμε το δρόμο, που ήδη έχουμε “ανοίξει” για την αποτελεσματική διαχείριση των δεσποζόμενων και των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του θέματος. Σ’ αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο έργο θέλουμε συμπαραστάτες όλους τους δημότες, τους εμπλεκόμενους συλλόγους και φορείς».

Από την πλευρά του, ο κος Νικήτας Κανταρτζής τόνισε: «Η παγκόσμια ημέρα των ζώων καθιερώθηκε για να ευαισθητοποιήσει πρόσωπα και κοινωνίες να αγκαλιάσουν τα ζώα, ιδιαίτερα δε εκείνα τα ζώα συντροφιάς του ανθρώπου, να μπορούμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα και να κατανοούμε καλύτερα τη συμπεριφορά τους, να γινόμαστε φίλοι τους.

Θεωρώ επίσης ότι ζωόφιλοι και σωματεία προστασίας ζώων έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε να βοηθάμε τα αδέσποτα. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συμπολίτες μας όχι απλώς να αγαπούν τα ζώα αλλά, όσοι θέλουν και μπορούν, να κάνουν ένα ακόμη βήμα: Να τολμήσουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Τότε θα διαπιστώσουν ότι δείχνοντας φροντίδα και αγάπη σ’ ένα ζώο, αυτή η αγάπη επιστρέφει στον άνθρωπο!

Τέλος, ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές και στην προκειμένη περίπτωση από τον Δήμο Κατερίνης να στηρίζουν πάντοτε το έργο των φιλοζωικών σωματείων, ώστε τα αδέσποτα να έχουν μια πολιτισμένη μεταχείριση».

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
02-10-2020