Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση σε 39 αθλητικά σωματεία της Πιερίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον αριθμό των αθλητικών σωματείων του νομού μας, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πολύ περισσότερος από 39 και λογικά θα αυξηθεί όπως μαθαίνουμε, γιατί κάποια σωματεία δεν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν όλα τα έγγραφα που απαιτούνταν για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.


Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, στα δικαιούχα ερασιτεχνικά σωματεία. 

Ο αναλυτικός κατάλογος (https://www.gga.gov.gr/images/enisxisi-ana-somateio.pdf), για κάθε ένα σωματείο με τα αθλήματα που καλλιεργεί και το ποσό που θα εισπράξει, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/mitroo).


Δικαιούχα της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι εκείνα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που έχουν:

  • ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,
  • καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και
  • έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν.

Το ποσό που λαμβάνει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:

  • 2.500 ευρώ για όσα σωματεία καλλιεργούν ένα (1) άθλημα.
  • Προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα, για όσα σωματεία καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα.

Ως και τις 10 Δεκεμβρίου (α’ φάση πληρωμών), λοιπόν, πληρούσαν τις ανωτέρω προϋποθέσεις της ΚΥΑ -ολοκληρωμένη αίτηση και έλεγχος για Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα- 3.408 σωματεία, στα οποία διανέμονται 9.672.000 ευρώ!


➤ Τα 39 αθλητικά σωματεία της Πιερίας: