Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Τι το ξεχωριστό έχει αυτό το «ειδικό» χρώμα;

Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε δελτία τύπου. Αν πιστεύουμε ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην ενημέρωση σας, απλά δεν τα δημοσιεύουμε. Αν θεωρούμε ότι είναι σημαντικά και χρηστικά για τον πολίτη, φυσικά και θα τα δημοσιεύσουμε.

Δυστυχώς τα περισσότερα δελτία τύπου που λαμβάνουμε δεν προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό, εκτός της προβολής των προσώπων (Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Αντιπεριφεριαρχών, Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων, γραμματέων, κ.α...), πάνω ή μπροστά από διαβάσεις, διαγραμμίσεις, σε κόψιμο χόρτων, καθάρισμα καναλιών κ.α., δηλαδή σε έργα που θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα και είναι στις αρμοδιότητες τους. Και πάντα στα δελτία τύπου υπάρχουν πομπώδεις εκφράσεις και χαρακτηρισμοί λες και ανακάλυψαν νερό στην Σελήνη!  Η είδηση, εδώ θα ήταν αν κάποιους από αυτούς έκοβε μόνος του τα χόρτα, έβαφε τις διαβάσεις ή σοβάτιζε κανέναν τοίχο. Το συμπέρασμα που θα μπορούσε κάποιος με ιδιαίτερα αναπτυγμένο το αίσθημα του χιούμορ, να βγάλει από αυτού του είδους τα δελτία τύπου είναι ότι π.χ. ο Δήμαρχος ή η Αντιπεριφερειάρχης (εντελώς τυχαία τα παραδείγματα), είναι μηχανικός, μπογιατζής, εργάτης γης και χόρτων, συγκοινωνιολόγος, χειριστής εκσκαφέα και οτιδήποτε άλλο. Και αυτού του είδους τα δελτία τύπου δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Τα ίδια σχεδόν έστελναν και οι προηγούμενοι, τα ίδια στέλνουν οι νυν και τα ίδια θα στέλνουν οι επόμενοι...

Ας δούμε όμως κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το σημερινό δελτίο τύπου που μας έστειλε ο Δήμος Κατερίνης:


1. Βελτίωση των χαρακτηριστικών του ποδηλατοδρόμου Παραλίας - Ολυμπιακής Ακτής
Με ειδικό χρώμα, εύκολα διακριτό, ως πρόσθετο μέτρο, αφενός για τον σεβασμό του δρόμου διέλευσης των ποδηλάτων και αφετέρου για την ποιοτική βελτίωση των χαρακτηριστικών του, βάφεται από συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας, ο ποδηλατόδρομος Παραλίας - Ολυμπιακής Ακτής.

Τι το ξεχωριστό έχει αυτό το «ειδικό» χρώμα; Είναι διακριτό; Γιατί κάποιο άλλο χρώμα δεν θα ήταν διακριτό; Δηλαδή αν βαφόταν ο «ποδηλατόδρομος» αντί με πράσινο χρώμα, άσπρο ή μπλε δεν θα ήταν διακριτό; Και πώς το χρώμα «σέβεται» τον δρόμο; Και τέλος πως αυτό το «ειδικό» χρώμα προσφέρει «ποιοτική βελτίωση» των χαρακτηριστικών; Δεν ξεβάφει, δεν γλιστράει, δεν κρατάει νερό πάνω του, φωσφορίζει το βράδυ; Τέλος πάντων τι κάνει; Είναι μαγικό; Αν όντως έχει κάποιες από αυτές τις «ικανότητες» ή κάποιες άλλες που δεν τις γνωρίζουμε, ας μας ενημερώσουν από τον Δήμο Κατερίνης, για να ενημερώσουμε και εμείς με την σειρά μας τους αναγνώστες μας!


2. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Ο ποδηλατόδρομος Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής αποτελεί στοιχείο τουριστικής αξιοποίησης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου, κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε συστηματικά με πρωτοβουλίες και δράσεις και με στόχο να αναβαθμίσουμε την εικόνα των ακτών μας. Παράλληλα, αναλογιζόμενοι τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει το ποδήλατο στην ποιότητα της ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος εξασφαλίζουμε για το συγκεκριμένο σημείο, τη βελτίωση της βιώσιμης κινητικότητας και προσβασιμότητας».

Φυσικά και ένας ποδηλατόδρομος αναβαθμίζει μία περιοχή, καμία διαφωνία περί αυτού. Εδώ απλά εμείς θα ρωτήσουμε τι γίνεται με την αναβάθμιση του Κορινού; Μιλάμε φυσικά για τον ποδηλατόδρομο Κορινού-παραλίας. Πότε θα γίνει; Τι γίνεται με τους ποδηλατόδρομους στην Κατερίνη; Θα γίνουν ποτέ; Καλό το βάψιμο σε έναν ήδη κατασκευασμένο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο, αλλά έργο και μάλιστα ουσιαστικό είναι να κατασκευάσεις έναν νέο ποδηλατόδρομο (Κατερίνη, Κορινός). Και εδώ αν θα λάβουμε κάποια απάντηση θα την δημοσιεύσουμε;



3. Για τις φωτογραφίες γράψαμε παραπάνω. Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου, βλέπουμε τον Δήμαρχο, αντιδήμαρχους και έναν πρόεδρο να στέκονται μπροστά ή δίπλα από τα νέα «έργα» και φυσικά όλοι τους να κάνουν και από μία δήλωση...

------------------

Ολόκληρο το σημερινό (31/5/2021) δελτίο τύπου με τίτλο: "Δήμος Κατερίνης: Φιλόξενες ακτές και αναβαθμισμένες υποδομές στο παραλιακό μέτωπο", μαζί με τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν:

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
31-05-2021

Δήμος Κατερίνης: Φιλόξενες ακτές και αναβαθμισμένες υποδομές στο παραλιακό μέτωπο

Η μέριμνα για την προετοιμασία του συνόλου των υποδομών στο παραλιακό μέτωπο, ζητήματα καθημερινότητας που συνδέονται με την εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες από τον τόπο μας, τίθενται καθημερινά στο επίκεντρο των εργασιών των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη βελτιώνουν την εξυπηρέτηση λουομένων και επισκεπτών και έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των επαρκών εγκαταστάσεων υγιεινής, δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, καθαριότητας - κάδων απορριμμάτων, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑΜΕΑ, καθώς και ασφάλειας στις ακτές.

Αυτοψία στις εργασίες, αφενός στον ποδηλατόδρομο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής, αφετέρου στον καθαρισμό των ακτών στο σύνολο της παραλιακής ζώνης πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργο Κυριακίδη, τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Γιάννη Μπεϊνά, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Παραλίας Γιάννη Μέγκα.

«Οι συγκεκριμένες εργασίες συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας των ακτών μας. Σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υλοποιώντας παρεμβάσεις, οι οποίες βελτιώνουν την εικόνα της περιοχής μας» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος.

- Βελτίωση των χαρακτηριστικών του ποδηλατοδρόμου Παραλίας - Ολυμπιακής Ακτής

Με ειδικό χρώμα, εύκολα διακριτό, ως πρόσθετο μέτρο, αφενός για τον σεβασμό του δρόμου διέλευσης των ποδηλάτων και αφετέρου για την ποιοτική βελτίωση των χαρακτηριστικών του, βάφεται από συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας, ο ποδηλατόδρομος Παραλίας - Ολυμπιακής Ακτής.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Ο ποδηλατόδρομος Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής αποτελεί στοιχείο τουριστικής αξιοποίησης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου, κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε συστηματικά με πρωτοβουλίες και δράσεις και με στόχο να αναβαθμίσουμε την εικόνα των ακτών μας. Παράλληλα, αναλογιζόμενοι τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει το ποδήλατο στην ποιότητα της ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος εξασφαλίζουμε για το συγκεκριμένο σημείο, τη βελτίωση της βιώσιμης κινητικότητας και προσβασιμότητας».

Όπως σημειώνει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργος Κυριακίδης: «Ο ποδηλατόδρομος, προκειμένου να είναι προσβάσιμος από όλους τους πολίτες χρειάζεται κατάλληλη σήμανση και σωστή διαγράμμιση, εργασίες οι οποίες επί σειρά ετών δεν είχαν υλοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, μέριμνά μας είναι οι παρεμβάσεις μας, να συνοδεύονται και από την κατάλληλη διαγράμμιση και βαφή των διαβάσεων πεζών, προκειμένου να είναι σαφώς διακριτές είτε μπροστά από τον ποδηλατόδρομο είτε σε άλλα σημεία του παραλιακού μετώπου».

- Διαρκής καθαρισμός των ακτών

Παράλληλα, αφού ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Γραμματικόπουλο, οι παρεμβάσεις διευθέτησης της άμμου και επιπεδοποίησης των ακτών σε εξέλιξη είναι την τρέχουσα περίοδο οι εργασίες καθαρισμού τους, μία διαδικασία που προγραμματισμένα θα επαναλαμβάνεται, σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, στο ύψος της πλατείας, στην Ολυμπιακή Ακτή, οι υπηρεσίες του Δήμου αφού απομάκρυναν ένα εγκαταλελειμμένο περίπτερο και απελευθέρωσαν ένα κοινόχρηστο χώρο κατασκεύασαν στη θέση του έναν καλαίσθητο χώρο Πρασίνου, που συμβάλλει στη λειτουργική - αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου σημείου.

«Αναδεικνύουμε, βελτιώνουμε, συντηρούμε το αστικό και περιαστικό πράσινο. Δίνουμε έμφαση αυτή την περίοδο στο παραλιακό μέτωπο» υπογραμμίζει σχετικά ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιάννης Μπεϊνάς.