Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Γιατί κάνετε ότι «χαζή» ιδέα σας πασάρουν;

Πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με το Βέλγιο, οι διεθνείς μας... γονάτισαν προς τιμήν αυτής της «ανοησίας» που αποκαλείται "black live matters".

Τους εξήγησε άραγε κανείς τι είναι αυτό το "BLM" (black live matters), αν και μιλάμε για ενήλικες ποδοσφαιριστές που υποτίθεται γνωρίζουν τι σημαίνει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.


"Black live matters" σημαίνει: Η ζωή των μαύρων αξίζει. Αναπτύχθηκε αυτό το «κίνημα» στις ΗΠΑ, αλλά και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αγγλία, μετά την δολοφονία ενός μαύρου στις ΗΠΑ από αστυνομικούς. Στατιστικά πάντως οι λευκοί, λατίνοι, ασιάτες που έχουν δολοφονηθεί από αστυνομικούς στις ΗΠΑ είναι πολλοί περισσότεροι από των μαύρων. Φυσικά εδώ δεν μπαίνει κάποιου είδους ζυγαριά το ποιοι έχουν τους περισσότερους νεκρούς. Όλες οι ζωές αξίζουν το ίδιο. Και για αυτό το σύνθημα που λογικά θα έπρεπε να κυριαρχεί είναι: "All lives matters", δηλαδή "Όλες οι ζωές αξίζουν"!!!

Το «κίνημα» όμως των "black live matters", έκανε διάφορα πράγματα. Οι οπαδοί του λεηλάτησαν καταστήματα και περιουσίες, βανδάλισαν και κατέστρεψαν μνημεία, επιτέθηκαν και βιαιοπράγησαν εναντίον ανθρώπων επειδή απλά ήταν... λευκοί, κ.α. Επίσης προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία, διαγράφοντας σημαντικές πτυχές της παγκόσμιας ιστορίας, από βιβλία, τραγούδια, ταινίες κ.α.

Και έρχονται τώρα οι καλοπληρωμένοι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας και προσκυνούν και αποτίουν φόρο τιμής σε αυτό το «κίνημα»! Και γιατί; Είχαν ποτέ οι Έλληνες, σκλάβους αφρικανούς μαύρους; Φυσικά και όχι! Κακομεταχειρίστηκαν οι Έλληνες ποτέ αυτούς τους ανθρώπους; Όχι! Το αντίθετο μάλιστα, Έλληνες και Ελληνίδες, γυναικόπαιδα, πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής από τους Τούρκους κατακτητές στο παρελθόν. Τότε γιατί προσκύνησαν οι διεθνείς μας; Γιατί από θύματα, παίρνουν τον ρόλο του θύτη; Γιατί κάνουν ότι χαζή ιδέα τους πασάρουν; Γνωρίζουν ότι όταν γονατίζουν και «προσκυνούν» κάτι, δεν το κάνουν απλά αυτοί μόνοι τους σαν άτομα; Στην φανέλα τους υπάρχει το εθνόσημο, η ελληνική σημαία. Εκείνη την στιγμή αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα. Στην προσωπική τους ζωή, ας κάνουν ότι θέλουν. Όταν όμως φορούν το εθνόσημο, θα πρέπει να σκέφτονται δύο φορές ότι και να κάνουν!

Δεν γνωρίζουν την ελληνική ιστορία; Δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία μας; Μάλλον όχι... Και για αυτό δεν πρόκειται να γίνουν -τουλάχιστον για εμάς- η αγαπημένη μας ομάδα. Γιατί ο ποδοσφαιριστής και γενικά ο αθλητής είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά, και σαν πρότυπο θα πρέπει να συμπεριφέρεται αναλόγως.

* Η φωτογραφία είναι από τον επίσημο λογαριασμό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της πατρίδας μας στο instagram.