Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε από την UNESCO για την Αγιά Σοφιά...

Για κάποιους η πρόσφατη τοποθέτηση της UNESCO για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αποτελεί «ράπισμα» κατά της Τουρκίας. Εντάξει έτσι το... ερμήνευσαν κάποια δικά μας «μεγάλα» ΜΜΕ.

Τι λέει όμως η απόφαση της UNESCO: Εκτός λοιπόν από την... ανησυχία τους για τις αλλαγές που έγιναν στην Αγία Σοφία, η επιτροπή καλεί την Τουρκία να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και να προχωρήσει σε διάλογο πριν αποφασίσει κάποια άλλη ριζική αλλαγή στα δύο μνημεία (Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας). Η UNESCO καλεί την Τουρκία να να καταθέσει στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ενημερωμένη έκθεση των ενεργειών συντήρησης των μνημείων. Η έκθεση πρέπει να κατατεθεί έως την... 1η Φεβρουαρίου 2022, για να συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο της Επιτροπής. Μέσα στην έκθεση υπάρχουν οι λέξεις... ανησυχία, λύπη, αγωνία, ενδιαφέρον κ.α.

Αυτά λοιπόν κάποιοι τα είδαν ως... «ράπισμα» κατά της Τουρκίας!

«Ράπισμα» λοιπόν επειδή η UNESCO καλεί σε... διάλογο την Τουρκία και επειδή τους ζητάνε να καταθέσουν μία έκθεση μετά από 7 μήνες!!!

Έτσι λοιπόν στην Τουρκία και μετά το... «ράπισμα» της UNESCO, το χρηματιστήριο βούλιαξε, τα τρόφιμα εξαφανίστηκαν από τα ράφια των καταστημάτων, ο Ερντογάν δεν θα φάει το βράδυ, οι τουρίστες φεύγουν από την χώρα και γενικά η Τουρκία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής!

Εδώ η Τουρκία έχει γράψει στα παλιά της υποδήματα τόσες και τόσες καταδικαστικές αποφάσεις από τον ΟΗΕ κ.α. για την εισβολή στην Κύπρο, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, θα κάτσει να σκάσει για το τι είπε η UNESCO; Φυσικά και όχι. Κατά πάσα πιθανότητα την έκθεση της UNESCO, θα την έχουν βάλει σε κάποιο συρτάρι κάποιου γραφείου και δεν θα τους καίγεται καρφάκι...

Την ίδια ώρα διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα dailysabah, ότι η Αγία Σοφία υποδέχτηκε σε ένα χρόνο περισσότερους από 3 εκατομμύρια τουρίστες...

Τα δικά μας ΜΜΕ, ας συνεχίσουν να γράφουν για «ράπισμα»....

* Φωτογραφία από Nika Suchá από το Pixabay