Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Σαν να μην μας τα λέτε καλά...

"Έκκληση" απευθύνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η "ηγεσία" της εκκλησίας μας, προς τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονωιό, και προτρέπει "ελευθέρως" και "αβιάστως" τον εμβολιασμό και την διενέργεια ράπιντ τεστ ή μοριακού τεστ προς τους πιστούς για να εισέρχονται στους ιερούς ναούς.

Από την έκκληση και την προτροπή είναι πολύ μικρός ο δρόμος προς την υποχρεωτικότητα και την απαγόρευση. Αυτό το έχει μάθει καλά ο Έλληνας και η Ελληνίδα από τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε τα τελευταία δύο χρόνια. Το "πείραμα του βατράχου" το εφαρμόζει με επιτυχία η κυβέρνηση της ΝΔ, που σιγά σιγά αλλά σταθερά λαμβάνει συνεχώς νέα και επώδυνα αυταρχικά μέτρα για τους πολίτες που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ελπίζουμε να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η ηγεσία της Εκκλησίας μας.

Πρώτον, γιατί κανείς δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει την είσοδο στην εκκλησία των πιστών.

Δεύτερον, η εκκλησία (οι ιεροί ναοί) δεν ανήκουν σε κανέναν αρχιεπίσκοπο και σε κανέναν μητροπολίτη. Είναι ο οίκος του Θεού και όχι το σπίτι τους. Οι ιεροί ναοί δεν έγιναν με τα δικά τους χρήματα, αλλά με δωρεές και αγώνες των πιστών, που από το υστέρημα τους έδιναν και δίνουν στα παγκάρια και σε άλλες δράσεις της εκκλησίας χρήματα και χρήματα!

Αν η ηγεσία της εκκλησίας μας αποφασίσει να παίξει το παιχνίδι της κυβέρνησης, θα βρεθεί αντιμέτωπη με δυσάρεστες καταστάσεις, όπως να λειτουργούν οι παπάδες σε άδειους ναούς και το χειρότερο να απολέσει τη εμπιστοσύνη των πιστών.

Θα μείνετε μόνοι σας...

Να καταλάβει η ηγεσία της εκκλησίας μας, ότι δεν μπορεί να απαγορέψει σε κανέναν πιστό την είσοδο στους ιερούς ναούς, ούτε και να τους βάλει περιορισμούς. Δεν μπορείτε ούτε εσείς αξιότιμε Αρχιεπίσκοπε, ούτε εσείς σεβαστοί Μητροπολίτες, να μας απαγορέψετε να πηγαίνουμε στον οίκο του Θεού!

* Και είναι επίσης λυπηρό να ακολουθείτε τις τακτικές της κυβέρνησης και να υποχρεώνετε με δική τους δαπάνη τους ιερείς, τους ψάλτες, κ.α. να κάνουν ράπιντ τεστ για να μπουν στους ναούς. Τι σας κάνει νομίζετε να διαφέρετε από τους πολιτικούς όταν παίρνετε τέτοια μέτρα;


➤ Η εγκύκλιος της "έκκλησης" και της "προτροπής" της Ιερά Συνόδου: 

«Μέτρα προστασίας κατά τῆς ἐξαπλώσεως τοῦ κορωνοϊοῦ covid 19»
(4/11/2021).

Πρωτ. 4766
Ἀριθ. Διεκπ. 2205
Ἀθήνησι τῇ 4ῃ Νοεμβρίου 2021

Πρός
τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν καί
τάς Ἱεράς Μητροπόλεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος


Ἐκ Συνοδικῆς Ἀποφάσεως, ληφθείσης ἐν τῇ Συνεδρίᾳ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς 3ης μηνός Νοεμβρίου ἐ.ἔ., καί ἐξ ἀφορμῆς τῆς ἐξάρσεως τῶν κρουσμάτων τοῦ κορωνοϊοῦ, γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἐν τῇ ῥηθείσῃ Συνεδρίᾳ Αὐτῆς, ἀπεφάσισεν ὅπως, εἰς ἐπίμετρον τῶν σχετικῶν Ἐγκυκλίων Αὐτῆς, ἀπευθύνῃ ὑμῖν ἔκκλησιν, καί δι’ ὑμῶν παντί τῷ Κλήρῳ καί εὐλαβεῖ λαῷ, ὥστε κατά τήν προσέλευσιν εἰς τούς Ἱερούς Ναούς νά τηρῶνται ἐπακριβῶς ἅπαντα τά μέτρα προστασίας διά τήν ἀποφυγήν ἐξαπλώσεως τοῦ κορωνοϊοῦ, προτρέπουσα δέ ὑμῖν πατρικῶς διά τήν πραγματοποίησιν, ἐλευθέρως καί ἀβιάστως, τοῦ ὑποδεδειγμένου ὑπό τῆς ἰατρικῆς κοινότητος ὡς οὐσιαστικοῦ μέτρου προστασίας κατά τῆς πανδημίας ἐμβολιασμοῦ, ὡς καί τήν διενέργειαν, ὑπό τῶν μή ἐμβολιασθέντων εἰσέτι, διαγνωστικῶν ἐλέγχων (rapid test ἤ μοριακοῦ).

Ὡσαύτως, ὑπενθυμίζομεν τήν ὑποχρέωσιν διενεργείας, ἰδίᾳ δαπάνῃ, δύο διαγνωστικῶν ἐλέγχων (rapid test ἤ μοριακοῦ) ἑβδομαδιαίως, ὑπό πάντων τῶν διακονούντων ἐν τοῖς Ἱεροῖς Ναοῖς (Κληρικῶν, Ἱεροψαλτῶν, Νεωκόρων κ.λπ. ἐργαζομένων), οἵτινες δέν ἔχουν προβῆ εἰς ἐμβολιασμόν κατά τοῦ κορωνοϊοῦ, ὡς καί ὑποβολῆς τῶν ἀποτελεσμάτων αὐτῶν τῇ οἰκείᾳ Ἐκκλησιαστικῇ Ἀρχῇ, ἐν τῷ πλαισίῳ τῆς τηρήσεως τῶν προβλεπομένων ὑγειονομικῶν μέτρων.

Ἐντολῇ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου
Ὁ Ἀρχιγραμματεύς

† Ὁ Ὠρεῶν Φιλόθεος


** Και πριν... στεγνώσει η μελάνη από το κείμενο που γράφουμε, μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πήρε τηλέφωνο τον Αρχιεπίσκοπο και μόνο που δεν τον συνεχάρη για την εγκύκλιο του! Εδώ: www.amna.gr