Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

«Σεβαστείτε την γνώμη μου...»

Απόψεις που δεν προβάλλονται από τα αποκαλούμενα "μεγάλα" μέσα ενημέρωσης, γιατί δεν ακολουθούν την αυστηρή γραμμή που έχει δοθεί από τις κυβερνήσεις.

Το αντίθετο μάλιστα, όποιος ή όποια τολμά να πει την άποψη του, γελειοποιείται και περιθωριοποιείται.

Το σύστημα εξαφάνισε το ανθρώπινο αγαθό της συζήτησης και της διαφωνίας. Υπάρχει μόνο η μία άποψη και δεν πρέπει να την αμφισβητεί κανείς! Παράδοξο: "είσαι ελεύθερος μόνο όταν υπακούς και συμμορφώνεσαι!" Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι να πιστεύουν σε αυτή την "ψευδοελευθερία"; Και το χειρότερο να στρέφονται κατά συνανθρώπων τους που απλά έχουν μία διαφορετική άποψη από την δική τους!

Στους μη αρεστούς του συστήματος ανήκει και το διάσημο μοντέλο και ηθοποιός Doutzen Kroes που μίλησε δημόσια για την επιλογή της να μην εμβολιαστεί και κατά του "υγειονομικού πάσου":

«Δεν θα αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο. Δεν θα αναγκαστώ να αποδείξω την υγεία μου για να συμμετέχω στην κοινωνία. Δεν θα δεχτώ τον αποκλεισμό ατόμων με βάση την ιατρική τους κατάσταση. Η ελευθερία του λόγου είναι ένα δικαίωμα για το οποίο αξίζει να αγωνιστούμε, αλλά μπορούμε να το λύσουμε μόνο ενωμένοι με ειρήνη και αγάπη! Σας είπα την άποψή μου. Ήταν τρομακτικό γιατί δεν ήταν δημοφιλής άποψη. Είναι ακόμη και αποδοκιμασμένη και γελοιοποιημένη. Κάποιοι το λένε επικίνδυνο κάποιοι το λένε γενναίο. Όπως και να το ονομάσετε, προέρχεται από ένα σημείο που γνωρίζω ότι το δικαίωμά μου να αποφασίζω τι βάζω στο σώμα μου είναι ιερό και πρέπει να προστατεύεται. Μοιράστηκα τη γνώμη μου γιατί ελπίζω να προσεγγίσω τους ανθρώπους για να τους πω ότι δεν είναι μόνοι. Νομίζω ότι νιώθουν μόνοι γιατί είναι τόσο τρομακτικό δύσκολο να μην αρέσεις σε πολλούς από εμάς. Να ακούς μονόπλευρες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης και να νιώθεις ότι κάνεις το λάθος πράγμα προστατεύοντας παράλληλα το δικό σου και το δικαίωμα όλων. Δεν ειρωνεύομαι τη γνώμη κανενός γιατί τη σέβομαι και το μόνο που λέω είναι να σεβαστείτε και τη δική μου. Η ενότητα με άνευ όρων σεβασμό είναι αυτό που χρειάζεται! Αν αυτό το σύστημα δεν με καλωσορίζει πια επειδή επιλέγω να ακούω τα ένστικτά μου και να ακούω τις άλλες αφηγήσεις και επιστήμονες που λογοκρίνονται. Ποιο είναι το επόμενο βήμα, να με απωθήσουν ή να κάνω εγώ το βήμα; Θέλω εναλλακτικές και θα τις ψάξω. Τελείωσα το να πείσω κανέναν, αυτό δεν είναι το μέρος μου, αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρετε πού βρίσκομαι. Θέλω να ζήσω τη ζωή μου με κυριαρχία, αλλά δεν ξέρω πώς και είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς νιώθετε το ίδιο.»