Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Ο πόλεμος είναι κακό πράγμα, όπως και η υποκρισία...

Το να καταφεύγεις στα όπλα για να διεκδικήσεις το δίκαιο σου δεν είναι ότι το καλύτερο...

από την στιγμή μάλιστα που χάνονται αθώες ζωές, όσο και να προσπαθούν να μας διαβεβαιώσουν οι ισχυροί του πλανήτη ότι τα όπλα τους εκτελούν «χειρουργικά» πλήγματα. Τα "έξυπνα" όπλα, πάντα θα αφήνουν πίσω τους ορφανά παιδιά και ανείπωτο θρήνο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι κάτι το διαφορετικό, ισχύουν τα ίδια. 

Η υποκρισία όμως που διακρίνει τις δυτικές χώρες και τους Αμερικάνους ξεχειλίζει και δυστυχώς δεν προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας μας αλλά και των υπόλοιπων χωρών. Πού ήταν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στην συνεχιζόμενη προσπάθεια του ΝΑΤΟ να «στραγγαλίσει» την Ρωσία επεκτείνοντας την επιρροή του στις πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης; Τι περιμένανε; Να κάτσει η Ρωσία με σταυρωμένα τα χέρια; Δεν θα αντιδρούσε; Οι Ρώσοι αντέδρασαν όπως θα αντιδρούσε μία χώρα που θέλει να προστατέψει τα κυριαρχικά της συμφέροντα. Δεν υπάρχει κάτι το άλλο εδώ. Γιατί να έχει λόγο στην Ουκρανία, μία χώρα με ρωσόφωνο πληθυσμό, ο Αμερικάνος και ο Ευρωπαίος και όχι ο Ρώσος; 

Πού ήταν η Δύση και οι Ευρωπαίοι όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο; Πού ήταν στο Κόσοβο; Στον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας; Στην εισβολή της Τουρκίας στην Συρία; Στην Αρμενία; Στην εισβολή των Αμερικάνων στο Ιράκ που υποτίθεται είχε χημικά όπλα που δεν βρέθηκαν ποτέ!

Σίγουρα θα έχετε προσέξει όλοι σας την παρουσίαση του πολέμου στην Ουκρανία από τα ελληνικά μέσα "ενημέρωσης". Για αυτά υπάρχει μόνο ένας κακός και αυτός είναι ο Ρώσος! Το δέσιμο της πατρίδας μας στο άρμα των Αμερικάνων, ελπίζουμε να μην μας βγει σε κακό. Όπως έμειναν μόνοι τους τώρα οι Ουκρανοί, έτσι και εμείς θα είμαστε μόνοι μας όταν η Δύση αμολήσει το λυσσασμένο της «σκυλί», τον Τούρκο απέναντι μας. Όλοι τους θα μας γυρίσουν την πλάτη. Ας μας γίνει μάθημα όλο αυτό που γίνεται τώρα στην Ουκρανία, και ας μην δείχνουμε με τόσο ζήλο την προσήλωσή μας στους δυτικούς "συμμάχους" μας.

Η προσπάθεια να φανεί η Ρωσία ως ο κακός της ιστορίας, είναι τόσο λυσσαλέα που βγάζει μάτια. Αν η Δύση, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι ψάχνουν για κακούς, ας κοιτάξουν προσεκτικά τον καθρέφτη τους..

* Φωτογραφία από 愚木混株 Cdd20 από το Pixabay