Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

5 Ιουνίου είναι η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων ενός σχετικά αγνώστου Αγίου του Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής *


Την Κυριακή 5 Ιουνίου λόγω του εορτασμού της ανακομιδής και μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου τελέστηκε...

με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, Μεθεόρτιος Εσπερινός με Εγκώμια και Ιερά Παράκλησι προς τιμήν του Αγίου Ρηγίνου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Λιβαδειά.

Η περιγραφή του βίου του Αγίου από την ιστοσελίδα της Ιερά Μητρόπολις Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος (www.imtl.gr).

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Tριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων του Θεού Πάντων, Δώδεκα και Εβδομήκοντα Αποστόλων, Θεοφάνη εκ Ναούσης και των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ.

Ακόμη, το αφιερώνω στους αποθανόντες πατέρα μου Θωμά, παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, προγιαγιάδες μου Βασιλική, Μαρία, Φωτεινή και Ευανθία, στους αποθανόντες προπαππούδες μου Ιωάννη, Θωμά, ιερέα Δημήτριο, Σπυρίδωνα και Αθανάσιο, θείους μου Δημήτριο και Γεώργιο, στους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μου, πάππου προς πάππου, στη νονά μου Ελβίρα και σε όλους τους αποθνήσκοντες από αρχής κόσμου. Επίσης, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, αδερφή μου Ινώ και σε όλους τους ζώντες.

* Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος