Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Αμμουδιές χωρίς καλάμια...

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμάς μας την δίνει στα νεύρα λίγο έως αρκετά...

Μιλάμε για τους "ψαράδες" της αμμουδιάς. Για αυτούς που στήνουν τα καλάμια τους στην κατάμεστη από κόσμο αμμουδιά, ανάμεσα στην θάλασσα και την άμμο, εκεί δηλαδή που περπατάς πάνω στην υγρή άμμο.

Εκεί λοιπόν που περπατάς, βλέπεις 1-2 καλάμια ψαρέματος και με τον φόβο μήπως... ψαρευτείς, προσπαθείς να τα αποφύγεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επίσης μπροστά από τα καλάμια δεν μπορείς να κολυμπήσεις αφού φοβάσαι μήπως ο "ψαράς" της αμμουδιάς σε πάρει για κανένα καρχαρία και αποφασίσει εκείνη την ώρα να ρίξει τα αγκίστρια του μέσα στο νερό!

Υποτίθεται ότι πάμε στην θάλασσα για να χαλαρώσουμε και όχι να έχουμε το άγχος μήπως πατήσουμε καμιά πετονιά, αγκίστρι, οτιδήποτε χρησιμοποιεί ο άλλος για να το παίξει "ψαράς"! Άλλη έγνοια δεν είχαμε. Από την μια να μην συναντήσουμε καμία μοβ τσούχτρα και από την άλλη να μην μας ψαρέψουν.

Και τέλος πάντων, τι πιστεύουν ότι θα πιάσουν μπροστά στην αμμουδιά; Κανέναν τόνο, τσιπούρες ή ξιφία; Μικρά καημένα άβγαλτα και αθώα ψαράκια των 5-10 εκατοστών θα πιάσουν. Να τα κάνουν τι;