Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Να ανεβάσουμε τις "τιμές" των ανθρώπων...

- Τι μέρα είναι σήμερα;
- Να μην ξεχάσω να κάνω την αίτηση για το επίδομα...

Μια συζήτηση που όλοι μας έχουμε κάνει ή ακούσαμε τον διπλανό μας να κάνει. Μια συζήτηση που με το πέρασμα του χρόνου πολλαπλασιάζεται και αποτελεί πλέον μία καθημερινή απασχόληση για το σύνολο της κοινωνίας και δεν περιορίζεται απλά σε ένα, αλλά σε πλήθος επιδομάτων. Και βλέπουμε ανθρώπους που αντί να στύβουν την πέτρα και να βγάζει ζουμί, να περιμένουν πότε θα ανοίξει η "πλατφόρμα" για να πάρουν κάποιο επίδομα ελεημοσύνης και να τα βγάλουν πέρα για μερικές ημέρες ακόμα. Μετά, έχει ο Θεός...

Μας έκαναν να ξεχάσουμε πως βγαίνει το ψωμί, το μεροκάματο, πως να φροντίζουμε τις οικογένειες μας. Και στην συνέχεια μας έκαναν υποχείρια τους. Το "κόλπο", απλό. Καταστρέφουν την οικονομία, λιγοστεύουν τις δουλειές και αυξάνουν τις υποχρεώσεις του ανθρώπου. "Συνεργάτης" στο σχέδιο τους, η "έξυπνη" τεχνολογία. Εφαρμογή για αυτό το επίδομα, πλατφόρμα για το άλλο επίδομα και μας τα παρουσιάζουν σαν δώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας και μάλιστα υπερηφανεύονται για τα "επιτεύγματα" τους. Από την στιγμή που πήρε μπρος η έξυπνη και ψηφιακή "επανάσταση", δεν την σταματάει τίποτα. Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό σε λίγο, ενιαίος αριθμός πολίτη όπου να'ναι και πάει λέγοντας. Αν δεν έχεις "έξυπνο" κινητό, θα πεινάσεις...

Και η λίστα με τα επιδόματα δεν έχει τελειωμό. Επίδομα για βενζίνη, για ρεύμα, για διακοπές, για ηλεκτρικές συσκευές, για ανακαινίσεις, για στέγαση. Παλαιότερα τα επιδόματα τα έδιναν οι τράπεζες σε μορφή δανείου, τώρα τα δίνει το κράτος. Απλά το κράτος δεν σου βάζει δόσεις γιατί στα παίρνει κάθε μέρα από την φορολογία και την ακρίβεια. Βλέπετε πόσο καλά δεμένο είναι το κόλπο. Κρατάει χρόνια. Να μην μπορεί ο άνθρωπος να ορθοποδήσει, να ανασάνει, να είναι ελεύθερος.

Τι θέλει ο άνθρωπος; Θέλει αξιοπρεπείς δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Θέλει φόρους αναλόγως με την οικονομική δυνατότητα του. Θέλει λογικές τιμές σε τρόφιμα και υπηρεσίες. Αν ισχύσουν αυτά, δεν έχει ανάγκη κανένα επίδομα και μπορεί να είναι κύριος του εαυτού του. Κάτι που δεν θέλει το κράτος, που θέλει να έχει τον άνθρωπο επαίτη να σέρνεται στα γόνατα του και να ανάβει κερί στον κάθε πολιτικό που θα του υποσχεθεί κάποιο επίδομα.

Η "εξίσωση" που μπορεί να αναστρέψει αυτή την αρρωστημένη σχέση κράτους-πολιτών είναι να ανέβουν οι "τιμές" σε ανθρώπους και να μειωθούν οι τιμές σε φόρους, προϊόντα και υπηρεσίες. Και το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν θέλει και δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Μπορούμε όμως να το κάνουμε μόνοι μας. Πώς; Προσθέτοντας στην παραπάνω "εξίσωση", δεδομένα όπως την αγάπη, την φροντίδα, την ανθρωπιά, το φιλότιμο και την χαμένη εδώ και χρόνια από τον λαό μας λεβεντιά. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό!