Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Χωρίς μάσκα τα παιδιά μας στα σχολεία - Απόφαση των Υπ. Παιδείας και Υγείας

Αφού ταλαιπώρησε παιδιά και γονείς, η κυβέρνηση πήρε και μία σωστή απόφαση, που δεν αρκεί όμως για να αντιστρέψει το κακό που επέφεραν στην ζωή μας τα παράλογα και παρανοϊκά υγειονομικά και μη μέτρα που επιβλήθηκαν υπό τον μανδύα της προστασίας της υγείας μας. 

Ως γενική οδηγία καλούνται τα παιδιά με συμπτώματα να μείνουν σπίτι τους, όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης... αναφέρει το Υπ. Παιδείας και Υγείας!

➤ Πώς γίνεται τώρα να αντιμετωπίζεται ο κορονοϊός ως ίωση ή λοίμωξη, ενώ πριν λίγους μήνες ήταν «η καταστροφή του κόσμου»;

Άλλαξε μυαλά η κυβέρνηση; Ήρθαν στο φως νέα ιατρικά δεδομένα που ανατρέπουν τις προηγούμενες πρακτικές αντιμετώπισης του κορονοϊού; Όχι! Απλά η κυβέρνηση υπό το βάρος των υποκλοπών, της ακρίβειας, της αδυναμίας της να αντιμετωπίσει θέματα όπως οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και με την σκέψη της στις επερχόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν να έρθουν, θέλει να πάρει με το μέρος της ένα κομμάτι της κοινωνίας που μόλις ακούει ΝΔ, βγάζει... σπυράκια και να γλυκάνει λίγο την πίκρα που για περισσότερα από δύο χρόνια την έχει ποτίσει.

➤ Η από κοινού ανακοίνωση των Υπ. Παιδείας και Υγείας:

Η Κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση για τα σχολεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα. Έτσι: Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Τήρηση της υγιεινής των χεριών.

Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση.