Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

74.440 ευρώ για... λευκώματα

2000 λευκώματα με την ιστορία της περιοχής μας θα φτιάξει ο Δήμος Κατερίνης για να τα προσφέρει σε...

επισήμους, φορείς, προσκεκλημένους και σε διακεκριμένους καλεσμένους-επισκέπτες, συνοδευόμενα από έγχρωμες συρταρωτές προστατευτικές θήκες.

Η συνολική αξία των λευκωμάτων είναι στα 74.000 ευρώ με ΦΠΑ και θα είναι σε έντυπη μορφή αλλά και ηλεκτρονική μέσω QRCODE.

------------------

Πώς θα είναι τα λευκώματα: 

Τεμάχια ιστορικού λευκώματος: 2.000
Σελίδες: περ. 272-288
Διαστάσεις: 21 x 29
Εκτύπωση: Τετραχρωμία άριστης ποιότητας
Ποιότητα χαρτιού σώματος: χαρτί velvet 150 γρ. ευρωπαϊκό
Βιβλιοδεσία: Σκληρό εξώφυλλο, ραφτό έγχρωμο λαμιναριστό με πλαστικοποίηση
Θήκη: Ειδική σκληρή συρταρωτή προστατευτική θήκη
Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά (περίληψη περ. 30% σε κοινή εκτύπωση).

Τα λευκώματα θα τα παραλάβει ο Δήμος Κατερίνης μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό από τον οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου.

-------------------

➤ Με τον φετινό χειμώνα (αλλά και τους υπόλοιπους) να αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος, με την ενεργειακή κρίση και όλα όσα μας ταλαιπωρούν σαν χώρα και δυσκολεύουν την ζωή μας, έπρεπε να δώσουμε 74.400 ευρώ σε λευκώματα για επίσημους και καλεσμένους;

Δεν μπορούσαν να τους κεράσουν κάνα καφέ, έστω και με χάρτινο καλαμάκι; Λίγα σοκολατάκια, άντε καμιά ανθοδέσμη από το αγρόκτημα του Δήμου; Σώνει και καλά πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη; Δηλαδή από την μία και όπως φημολογείται θα κάνουμε οικονομία στο φως και από την άλλη θα πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για δώρα; Και όταν ζητάς να κάνουν κανένα έργο, λένε ότι δεν έχουν χρήματα...

Και στην τελική αν τους περισσεύουν τα χρήματα, ας χαρίσουν τα χρέη κανενός φουκαρά προς τον Δήμο, την ΔΕΥΑΚ ή αλλού, ή ας πληρώσουν την ΔΕΗ φτωχών ανθρώπων ή ας μας δώσουν δωρεάν ξύλα να κάψουμε για να βγάλουμε τον χειμώνα. Πιο πολύ τόπο θα πιάσουν τα χρήματα!

Αναλυτικά πληροφορίες για τα λευκώματα εδώ: https://diavgeia.gov.gr
και εδώ: https://diavgeia.gov.gr

* Φωτογραφία από Felipe από το Pixabay