Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Βρείτε τις διαφορές...

Στην ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και σε αυτής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου...








➤ Το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά εδαφών της Αρμενίας και τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου έβγαλαν ανακοινώσεις.

Βρείτε τις διαφορές:

Υπουργείο Εξωτερικών Κύπρου: Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον θέσεων εντός της επικράτειας της Αρμενίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση και απευθύνει έκκληση για σεβασμό της Συμφωνίας Κατάπαυσης του Πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020, ούτως ώστε να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση της έντασης. Η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει διαχρονικά την ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας: Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για τις πρόσφτατες εχθροπραξίες στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν που οδήγησαν στον θάνατο αρκετών ατόμων. Καλούμε για άμεση αποκλιμάκωση & υπογραμμίζουμε την θέση ότι η εδαφική ακεραιότητα & η κυριαρχία όλων των κρατών πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Τις βρήκατε; Να σας βοηθήσουμε...

Το Υπ. Εξωτερικών της Κύπρου και όπως είναι το σωστό κατονομάζει το Αζερμπαϊτζάν ως τη χώρα που έκανε την επίθεση, αλλά και ότι η επίθεση έγινε εντός της επικράτειας της Αρμενίας. Στην ανακοίνωση του Ελληνικού Υπ. Εξωτερικών δεν γίνεται καμία αναφορά στο ποιος είναι ο επιτιθέμενος, ενώ σαν τόπο των εχθροπραξιών όπως αναφέρει είναι τα σύνορα των δύο χωρών.

Μερικές φορές, τα μικρά κράτη σε μέγεθος, βγάζουν πιο αξιοπρεπείς ανακοινώσεις...

* Φωτογραφία από Martin Pyško από το Pixabay