Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Μαρία Νικολαΐδου : Γιατί κύριε Δήμαρχε, Πάλμα και όχι Κατσίφα ή Μπατσαρά;

Με έκπληξη πριν μερικούς μήνες πληροφορήθηκα για την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης να μετονομάσει τη «Λεωφόρο Μακεδονίας» που ξεκινάει από την παραλία Κορινού και καταλήγει στα φανάρια της Παραλίας Κατερίνης σε «Λεωφόρο Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα».

Και αφού το αίτημα μετά από εισήγηση του δημάρχου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την υπ αριθμ. 168/22022 απόφαση και το 23/2022 πρακτικό του Δ.Σ. Κατερίνης φτάνουμε στα όσα εκτυλίχθηκαν πριν δέκα περίπου μέρες. Με πολύ μυστικότητα η διοίκηση του Δήμου (χωρίς δελτία τύπου και προσκλήσεις όπως συνηθίζει) κανόνισε και πραγματοποίησε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου μια φιέστα για να τιμήσει τον κύριο Πάλμα στην οποία και παρευρέθηκα αφού ενημερώθηκα ευτυχώς εγκαίρως (από κάποιο…πουλάκι). Εκτός από το Δήμαρχο, κάποιους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Κορινού και ένα δύο ακόμη άτομα όλοι οι υπόλοιποι (και ήταν πολλοί) ήταν άτομα της κουστωδίας του κυρίου Πάλμα, κανένας μα κανένας δημότης. Κατ αρχήν απορία μου είναι αν έχει επικυρωθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ως είθιστε διότι νομίζω ότι δεν έχει γίνει τουλάχιστον ακόμη.

Αν πραγματικά θα θέλατε να τιμήσετε τον κύριο Πάλμα για την προσφορά του στον τουρισμό της Πιερίας και αφού ο τίτλος «επίτιμος δημότης» της προηγούμενης διοίκησης δεν ήταν αρκετός θα μπορούσατε να δώσετε το όνομά του σε ένα σιντριβάνι για παράδειγμα ή μια μικρή οδό στην Κατερίνη όχι όμως στη Λεωφόρο που συνδέει την παραλία Κορινού με την παραλία Κατερίνης.

Μήπως κύριε Δήμαρχε και μέλη του Δ. Συμβουλίου είναι λίγο βιαστική η απόφασή σας, αφού ο κύριος Πάλμα όπως όλοι γνωρίζουν και σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα του εμπλέκεται σε σκάνδαλα που διερευνώνται ακόμη από τη δικαιοσύνη της Σερβίας. Στην απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε σχετική ερώτηση της Ελληνικής Λύσης αναφέρεται ότι το υπουργείο παρακολουθεί στενά τη διερεύνηση των σε βάρος του καταγγελιών και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προβεί στις δέουσες ενέργειες. Αν ο κύριος Πάλμα καταδικαστεί εσείς προτίθεστε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες με ότι αυτό συνεπάγεται;

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε δεν υπάρχουν άτομα όπως ο βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας που σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος την Ελληνική σημαία ή όπως ο Κατερινιώτης Σμηναγός Αθανάσιος Μπατσαράς ο οποίος σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος τα σύνορά μας που θα άξιζαν να μπει το όνομά τους σε κάποιο δρόμο του Δήμου; Και υπάρχουν τόσοι άλλοι σαν αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και έπεσαν την ώρα του καθήκοντος!!!

Μαρία Νικολαΐδου