Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Σχόλιο του Απόστολου Ζέρβα για την κυβερνητική πολιτική την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ

Μετά το 1981 οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έθεσαν τις βάσεις για την Οικονομική και Πολιτική χρεωκοπία διότι δημιούργησαν ένα τεράστιο κομματικό κράτος δίχως αξιολόγηση, έλεγχο και λογοδοσία.

• Εδραίωσαν στην Ελληνική κοινωνία την αναξιοκρατία, την ισοπέδωση, την κρατικίστικη νοοτροπία και συμπεριφορά ακόμη και σε άτομα που δεν ήσαν Δημόσιοι Υπάλληλοι.

• Ταυτόχρονα φοροδιαφυγή και διαφθορά άρχισαν να μεγεθύνονται, ενώ το Δημόσιο Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτινάχθηκε από 27 % επί Κωνσταντίνου Καραμανλή στο 67 % στα τέλη του 1989.

Οι σοσιαλιστές ανακάλυψαν και διέδωσαν την πολυτελή διαβίωση και το "life style".

Στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα έθρεψαν ένα κομματικό συνδικαλισμό, ενώ στον Ιδιωτικό έπνιξαν οποιαδήποτε υγιή επιχειρηματική πρωτοβουλία αναδεικνύοντας νέους κρατικοδίαιτους "businessmen".

• Κατά την διάρκεια της αποτυχημένης οκταετίας του Σημίτη, εισήλθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα Κρατικά Ταμεία τα μεγαλύτερα ποσά χρημάτων μέσω δανείων - επιχορηγήσεων - αποκρατικοποιήσεων και από την απάτη του Χρηματιστηρίου.

• Θεωρήθηκε επίτευγμα η είσοδος της Ελλάδος στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση με την βοήθεια της Δημιουργικής στατιστικής και λογιστικής.

-----------------------

Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.