Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιος θα πληρώσει την ανικανότητα της κυβέρνησης (για ακόμη μία φορά);

Μα ποιος άλλος, ο πολίτης!

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τις 1 Οκτωβρίου ΟΛΑ τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Διαφορετικά, τι άλλο; Πρόστιμο! Που θα φτάνει τα 80 ευρώ.

Γιατί;

Γιατί το κράτος που πληρώνουμε φόρους και οι εταιρίες διοδίων τις οποίες τις χρυσοπληρώνουμε αδυνατούν να διατηρούν καθαρούς τους δρόμους όταν χιονίζει και γενικότερα όταν υπάρχει κακοκαιρία. Για αυτό το κράτος για ακόμη μία φορά μεταθέτει τις ευθύνες του στους πολίτες. Είτε μέσω απαγορεύσεων, είτε μέσω προστίμων.

Έτσι π.χ. αν σας κάνουν έλεγχο κάποια στιγμή το διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως 1 Απριλίου, αν σας σταματήσει κάποιος αστυνομικός και σας κάνει το συνήθη έλεγχο, χαρτιά, ελαστικά, πυροσβεστήρας, φώτα κτλπ, και δεν σας βρει κάποια παράβαση, μπορεί φεύγοντας να... θυμηθεί να σας ρωτήσει αν έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες! Αν δεν έχετε, πρόστιμο...

Και αν δεν έχει καμία άλλη δουλειά να κάνει ο αστυνομικός, μπορεί να σας ζητήσει να του δείξετε ότι ξέρετε να τοποθετείτε τις αλυσίδες στα λάστιχα! Αν όχι, έχει πάλι πρόστιμο!

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών που εκδόθηκε στις 14 Μαρτίου του 2022  μαζί με μία απόφαση για τα .... πειραματικά σχολεία!