Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Απλά δεν μας άρεσε...

Επισκεφτήκαμε το βράδυ της Παρασκευής την εμποροβιοτεχνική έκθεση (11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022) με την ευκαιρία των εγκαινίων της στον χώρο που γίνεται το πανηγύρι της Κατερίνης.

Τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός από τα πυροτεχνήματα που μας άρεσαν (αν ρίχνουν πυροτεχνήματα κάθε βράδυ θα πηγαίνουμε να τα βλέπουμε, μόνο αυτά όμως...). Άχρωμη με απουσία εμπνεύσεως, βαριέσαι στα πρώτα 10 λεπτά και ψάχνεις κάποια αφορμή για να φύγεις.

Η πρώτη βραδιά (των εγκαινίων) έβγαζε μια αίσθηση κομματικής εκδήλωσης (της ΝΔ...), αφού εκτός από τον υπουργό Σταϊκούρα, τα λόγια «αγάπης» για την κυβέρνηση που δεν είχαν τελειωμό, έντονη ήταν η παρουσία κομματικών στελεχών της ΝΔ. Εντάξει θα πείτε, να μην πάνε οι άνθρωποι στην έκθεση; Φυσικά και να πάνε, δεν λέμε αυτό, απλά περιγράφουμε τι είδαμε.

Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι βαρεθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια να βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους επίσημους και ανεπίσημους να κατασκηνώνουν στις πρώτες θέσεις των εκδηλώσεων περιμένοντας να ανάψει το φλας κάποιου φωτογράφου και να διαφημίζουν τον εαυτό τους στα κοινωνικά δίκτυα και να το παρουσιάζουν σαν κάτι το σημαντικό! Ίσως η απουσία απλών, μεροκαματιάρηδων ανθρώπων, «φουκαράδων» όπως εμείς, μας έκανε να νιώθουμε άβολα, σαν να ήμασταν έξω από τα νερά μας, ποιος ξέρει...

Όσο και να θέλαμε δυστυχώς δεν προλάβαμε να ακούσουμε τα υπέροχα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, αλλά όπως πληροφορηθήκαμε εκφράστηκαν παράπονα για την σύντομη παρουσία τους στην τελετή έναρξης. Πάμε παρακάτω.

Ένα ψητοπωλείο στον εξωτερικό χώρο και φυσικά ο κλασικός χαλβάς, για όσους δεν πρόλαβαν να φάνε στο πανηγύρι της Κατερίνης και του Αιγινίου. Αυτοκίνητα έξω, αν έχεις χρήματα για να αγοράσεις, και μέσα στην τέντα, έμποροι, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες να εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μακάρι οι άνθρωποι να δουλέψουν και να κλείσουν πολλές παραγγελίες, αλλά δεν πιστεύουμε ότι στα χρόνια που ζούμε με αυτή την ανέχεια, την υποβάθμιση της ζωής μας και την οικονομική ένδεια που κατσικώθηκε πάνω από τα κεφάλια μας, με την ευθύνη αυτών που μας κυβερνάνε, μπορεί να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στους επαγγελματίες. Μακάρι να κάνουμε λάθος, αλλά δυστυχώς οι προτεραιότητες της κοινωνίας είναι πώς θα πληρώσει θέρμανση και λογαριασμούς και όχι να τρέχει σε εκθέσεις για να ξοδέψει τα λίγα και πολύτιμα χρήματα της. Τουλάχιστον εμείς αυτό κάνουμε...

Περπατάς τον διάδρομο, στρίβεις αριστερά-δεξιά, βρίσκεις κάνα γνωστό λες 1-2 κουβέντες και έφθασες χωρίς να το καταλάβεις στην έξοδο. Αυτό ήταν, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Θα πείτε τι περίμενες να δεις; Ε, κάτι που να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, κάτι που να μας κάνει να καθίσουμε περισσότερο και κάτι που θα μας κάνει να πάμε και την επόμενη ημέρα. Αυτό το κάτι δεν το είδαμε, όπως δεν το είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια ζωής αυτής της εμποροβιοτεχνικής έκθεσης.

Δεν γνωρίζουμε αν τις επόμενες ημέρες, αλλάξει κάτι, προστεθούν τίποτα εκδηλώσεις, ώστε να ζεσταθεί λίγο αυτή η κρύα ατμόσφαιρα που την πρώτη ημέρα τουλάχιστον αυτό έμεινε σαν αίσθηση σε εμάς, αλλά οι εντυπώσεις ήταν αρνητικές.


* Αυτή είναι η προσωπική μας άποψη. Σε κάποιον άλλο μπορεί να άρεσε η βιοτεχνική έκθεση και να την βρήκε... εκπληκτική! Γούστα είναι αυτά.