Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Σε Μακεδονία και Κατερίνη το "βατερλώ" της ΝΔ...

Καταρρέει παντού το κυβερνητικό κόμμα, με την Μακεδονία αλλά και την Κατερίνη να της ρίχνουν την χαριστική βολή.

Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω από την κοινωνία, δεν είναι απλά μίας φυσιολογικής ήττας, αλλά καθολικής συντριβής! Όσο και να προσπαθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και τα μεγάλα ΜΜΕ να κρύψουν κάτω από το χαλί αυτό που έρχεται, τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάχωμα στην οργή του κόσμου.

Το τι ακούνε οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν περιγράφεται. Πρόσφατα στην παρέλαση για την Απελευθέρωση της Κατερίνης, τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ, πήραν μία γεύση από την αγανάκτηση του κόσμου, που μπορεί να μην εκφράστηκε έντονα δημόσια, αλλά μεταξύ τους ο κόσμος και στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί, η δυσαρέσκεια που έβγαινε ήταν τεράστια!

Μεταξύ της νεολαίας και ιδίως των χιλιάδων νέων παιδιών που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά όποτε γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα ψάχνει την ψήφο της.

Σε πολλές περιφέρειες η ΝΔ θα δώσει μάχη να μην πέσει κάτω από το 20%...

Στην Πιερία το κλίμα για την ΝΔ είναι πολύ χειρότερο. Μπορεί τα στελέχη της να πηγαίνουν από πανηγύρι σε έκθεση, από γιορτές σε δοξολογίες, και να χαμογελούν και να φωτογραφίζονται, αλλά ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Δεν τρώει κουτόχορτο πια ο Έλληνας και η Ελληνίδα.

Στην Πιερία, το πολιτικό κόμμα που δείχνει να έχει μεγάλη απήχηση στις τοπικές κοινωνίες, στην Κατερίνη, στα χωριά, είναι αυτό της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ". Τα στελέχη της έχουν κάνει μεγάλη και αθόρυβη δουλειά και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στην κάλπη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμα και την πρώτη θέση στην Πιερία. Τα στελέχη της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" μπορεί να μην κλείνουν πρώτα τραπέζια στα πανηγύρια και στις κάθε λογής εκδηλώσεις, αλλά κάνουν κάτι πολύ πιο σημαντικό και ουσιαστικό. Μιλάνε με τον κόσμο, ακούνε και κυρίως δεν τους φλομώνουν στα ψέμματα.

Η κοινωνία έχει καταλάβει ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει καμία σχέση με την ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και οι αρχές της, οι αξίες της, τα ιδανικά της, απέχουν έτη φωτός από αυτά που πρέσβευε η παλιά ΝΔ.

Η μετακίνηση ψηφοφόρων από την ΝΔ στην "Ελληνική Λύση" είναι μεγάλη και συνεχόμενη.

Ακρίβεια, ενέργεια, σκάνδαλα, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, καραντίνες, εξωτερική πολιτική, μεταναστευτικό, πυρκαγιές, ανεμογεννήτριες, πόλεμος στην Ουκρανία, κακοκαιρίες, υποκλοπλές, οικονομική κατάρρευση, είναι λίγα από αυτά που βασανίζουν την κοινωνία και η ΝΔ όχι απλά δεν έδωσε λύση, αλλά επιδείνωσε την κατάσταση.

Και αυτό που πλήγωσε ανεπανόρθωτα την ελληνική κοινωνία είναι τα ψέμματα.

Ψέμματα για τα εμβόλια, ψέμματα για τους παράνομους μετανάστες, ψέμματα για την Ρωσία, ψέμματα για την Μακεδονία. Συσσωρεύτηκαν τόσα, που όσα επιδόματα και αν δώσει η ΝΔ, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Όσο παραμένει στην εξουσία θα βλέπει η ΝΔ τα ποσοστά της να συρρικνώνονται τόσο που το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει το τέλος της ΝΔ τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε.

Αυτό φυσικά δεν ενδιαφέρει καθόλου τους Έλληνες. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πρώτα να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η πατρίδα μας και μετά να βρεθούν οι άξιοι που θα αναλάβουν την ανοικοδόμηση της Ελλάδας, αν αυτό είναι πλέον εφικτό, αφού η ζημιά που έκανε η ΝΔ είναι τεράστια.

* Φωτογραφία από archies7 από το Pixabay