Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Αντί επικήδειου

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

«Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του θείου μου Ευάγγελου.

Εκοιμήθη ο θείος μου Βαγγέλης, ετών 74, δίδυμος αδελφός του πατέρα μου Θωμά που απεβίωσε πριν περίπου δυόμιση χρόνια. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στη Μυρίνη Καρδίτσας. Εύχομαι ο θείος μου να συναντήσει τον αγαπητό αδερφό του στην επουράνια Βασιλεία του Θεού.

Ο θείος μου ήταν άνθρωπος καλόκαρδος που ατύχησε στην επίγεια ζωή του. Από τη στιγμή που έφυγε ο πατέρας μου ο θείος μου μιλούσε συχνά με θλίψη για το θάνατό του και δε μπορούσε να ξεπεράσει την απώλεια αυτή καθότι ήταν αγαπημένοι και στενά συνδεδεμένοι. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του αδερφού τους και θείου μου Δημητρίου. Ενώ είναι εν ζωή τα υπόλοιπα τρία αδέρφια τους.

Τα συναισθήμτα που βίωσα στην κηδεία του ανάμεικτα. Μεγάλη λύπη στην κηδεία του θείου μου Ευάγγελου και χαρά γιατί είδα συγγενείς μου μετά από πολύ καιρό. Η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα. Είδα φωτογραφίες της μητέρας μου και του πατέρα μου να κοσμούν σπίτια συγγενών μου. Ας προσευχηθούμε να βελτιωθούμε ως άτομα και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά και ελπίδα στους οικείους μας, αλλά και ευρύτερα στους συνανθρώπους μας μέσω ανώνυμων φιλανθρωπιών προς δόξαν Κυρίου.

Θερμή παράκληση όποιος/ όποια επιθυμεί ας αναφέρει το όνομα του θείου μου στις προσευχές του για να αναπαυθεί η ψύχη του και ας το προσκομίσει στις εκκλησίες για να διαβαστεί στις Θείες λειτουργίες, καθώς και στα Σαρανταλείτουργα που θα αρχίσουν σε λίγο καιρό. Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που φροντίζουν να μνημονεύονται τα ονόματα των κεκοιμημένων.»