Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Για το εργατικό δυστύχημα στον Κορινό

Οι ζωές μας έχουν αξία! Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους. Άλλο ένα εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων λόγων των ελλιπών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Αυτήν τη φορά πρόκειται για εργάτη ο οποίος καταπλακώθηκε από οδοστρωτήρα την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε έργο του Δήμου Κατερίνης το οποίο είχε ανατεθεί σε μεγαλοεργολάβο του κλάδου.

Με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται σε κάθε χώρο δουλειάς πως οτιδήποτε αποτελεί κόστος για τους εργοδότες πετσοκόβεται, με ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους. Η έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ίδιας μας της ζωής αποτελούν πια τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, επιβεβαιώνοντας πως μπροστά στην προστασία της απρόσκοπτης κερδοφορίας δεν λογαριάζεται η σωματική μας ακεραιότητα.

Με ευθύνη όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, έχουν συρρικνωθεί οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί και ο ήδη αποδυναμωμένος ΣΕΠΕ, μετά και την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, έχει μετατραπεί σε Ανεξάρτητη Αρχή, προκειμένου να αποποιείται τις ευθύνες της η εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεν αποδεχόμαστε να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες προδιαγεγραμμένων εγκλημάτων. Δεν αποδεχόμαστε οι χώροι δουλειάς να είναι τα επόμενα Τέμπη. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Οι ζωές μας έχουν αξία!

Το κράτος και τα αφεντικά μας δολοφονούν. Οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν ατιμώρητα τα εργοδοτικά εγκλήματα. Με την οργάνωση των αγώνων για την προστασία της ζωής μας , κόντρα στις πολιτικές εκείνες που μας λογαριάζουν ως «κόστος», θα προστατέψουμε τους εαυτούς μας και την τάξη μας από τις δολοφονικές λογικές της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη και απαιτούμε να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι έτσι ώστε να αποδοθούνε όλες οι ευθύνες στο ακέραιο. Δεσμευόμαστε στην εργατική τάξη της Πιερίας οτι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να παλεύουμε για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξάντληση, άμεση στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με ευθύνη του κράτους. Για να μη γυρνάμε σπίτι μας από τύχη..

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"