Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Καμία πρόταση θα ακούσουμε;

Οι δύο "ισχυροί" διεκδικητές του Δήμου Κατερίνης, ο κ. Κουκοδήμος και ο κ. Ντούμος συνεχίζουν σε εντατικούς ρυθμούς τον προεκλογικό τους αγώνα, από το facebook και γενικά τα κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφήσεις σε γιορτές, εγκαίνια και πανηγύρια.




Αναμένεται το επόμενο δίμηνο που κάθε χωριό και κάθε πολιτιστικός σύλλογος θα έχουν πανηγύρια κάθε Σ/Κ, οι δύο υποψήφιοι να εξαντληθούν από τους χορούς, τις χειραψίες και τις φωτογραφίες, χώρια ότι αναμένεται να πάρουν και αρκετά κιλά, αφού δεν λέει να πας σε πανηγύρι και να μην φας ένα σουβλάκι, ένα λουκάνικο και να πιεις και ένα κρασάκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

Παιδιά δεν είναι για γέλια η κατάσταση στον Δήμο Κατερίνης. Δεν κάνουμε χιούμορ για να περάσει η ώρα. Αυτή είναι η προεκλογική πραγματικότητα στην πόλη μας. Φωτογραφίες, φωτογραφίες, φωτογραφίες! Χάσαμε τον λογαριασμό με τους πόσους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους έχουν ανακοινώσει μέχρι την ώρα που γράφουμε το κείμενο μας. Είναι 100; Είναι 500; Είναι 1000; Ειλικρινά δεν ξέρουμε!

Και Δήμαρχος θα βγει αυτός που οι υποψήφιοι του θα του φέρουν τους περισσότερους ψήφους που θα μαζέψουν από τις γνωριμίες τους και τα συγγενολόγια τους! ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ αυτός που θα κάνει προτάσεις για την βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, που θα προτείνει έργα και επενδύσεις.

Κάποια πρόταση για τα "αθλητικά κέντρα" της Κατερίνης, για τους ποδηλατόδρουμους, για το ποτάμι, κάτι τέλος πάντων, να έχουμε να ελπίζουμε σε κάτι...

Δεν έχουμε ακούσει καμία πρόταση, καμία θέση, για τίποτα! Τώρα θα μας πείτε, γιατί αν έλεγαν κάτι θα τα έκαναν; Σωστό και αυτό. Και το παρελθόν δεν συνηγορεί ώστε να είμαστε αισιόδοξοι. Αλλά τέλος πάντων έχεις κάτι να ελπίζεις. Μήπως και γίνει κάτι σε αυτή την πόλη. Τώρα τι έχουμε; Ανακοινώσεις υποψηφίων, φωτογραφίες και χειραψίες. Πας σε μια γιορτή και κρύβεσαι πίσω πίσω, μην και σου "ορμήξουν" οι υποψήφιοι για αγκαλιές και φιλιά και δεις τον εαυτό σου στο ίντερνετ!

Και αν κάποτε γίνεται κάποιο έργο (λέμε τώρα...), βλέπουμε αυτούς που κάνουν τα έργα και όχι τα ίδια τα έργα! Θερμή παράκληση λοιπόν σε όποιους βγάζουν τις φωτογραφίες, να πουν στους «άρχοντες» μας να μην στέκονται όλοι μπροστά από τα έργα, γιατί δεν μπορεί ο πολίτης να καταλάβει για ποιο έργο πρόκειται. Ή έστω να πάνε λίγο δεξιά ή αριστερά να φαίνεται λίγο και το καημένο το έργο! Είναι λες και πρόκειται για μια ομάδα... μπάσκετ που βγαίνει φωτογραφία. Ο ένας δίπλα στον άλλο και από πίσω το... έργο. Τώρα για τι έργο πρόκειται, δεν έχει σημασία, φτάνει να φαίνονται οι «άρχοντες» μας!

Αυτή είναι η πολιτική μας και οι πολιτικοί μας. Τα ίδια είδαμε και στις Εθνικές εκλογές. Πρόγραμμα μηδέν, προτάσεις μηδέν, μόνο επικοινωνιακές τακτικές και ανούσια τετριμμένα συνθήματα.

Και περιμένετε να πάει μπροστά αυτός ο τόπος; Χαχαχαχαχα....