Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Κλείνουν τα πάρκα εν μέσω καύσωνα...

Θυμάστε που επί εποχή "κορονοχούντας" με πρόσχημα την φροντίδα για την υγεία μας, δεν μας άφηναν να πηγαίνουμε σε πάρκα, βουνά και παραλίες, αλλά μας υποχρέωναν να συνωστιζόμαστε σε σούπερ μάρκετ και πλατείες;

Είχε καμία λογική όλη αυτή η αδιανόητη απαγόρευση; Φυσικά και όχι.

Στο ίδιο σκεπτικό και η Περιφέρεια Αττικής και ο εκεί Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, αυτή τη φορά με αιτία τον καύσωνα του... καλοκαιριού (σπανιότατο φαινόμενο!) και για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πυρκαγιών, κλείνει όλα τα πάρκα της Αττικής για τουλάχιστον αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου 2023! Πρόκειται για το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, το Λόφο Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος.

Η κοινή λογική τι λέει; Όταν έχει ζέστη πάω στις παραλίες ή στα πάρκα για να δροσιστώ. Δεν κάθομαι μέσα στα "κλουβιά" διαμερίσματα και στις τσιμεντένιες πλατείες που βράζουν!

Έλα όμως που δεν αποφασίζει ο πολίτης αλλά οι "ειδικοί". Λάθος! Ο πολίτης αποφασίζει κάθε τέσσερα χρόνια με την ψήφο του και έχει τους ηγέτες και τους ειδικούς που του αξίζουν! Οπότε ας κάτσει τώρα μέσα στην τσιμεντούπολη να βράσει για να βάλει μυαλό...

* Ίσως τώρα που η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας είναι με την Ουκρανία και δεν μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια από τους Ρώσους με τα γιγάντια πυροσβεστικά αεροσκάφη της, να σκέφτηκαν ότι αν πάρουμε φωτιά, καήκαμε για τα καλά, ας τους μαντρώσουμε μέσα να είμαστε σίγουροι! Καλά γιατί δεν ζητάνε πυροσβεστικά αεροσκάφη από το... ΝΑΤΟ!