Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Κατά το νέο εκκλησιαστικό έτος, από 1 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι 31 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος...

αναλαμβάνει καθήκοντα μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδριάζει τακτικά τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα και έκτακτα όποτε χρειαστεί.

Ήδη αυτές τις ημέρες, ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στην Αθήνα για την ανάληψη των καθηκόντων του και τις πρώτες συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (5-7/9).

Κατά τη διάρκεια των Συνοδικών καθηκόντων του, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος θα συμμετάσχει των συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και των εργασιών διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών και άλλων εκκλησιαστικών θεσμών. Επίσης, αναμένεται να του ανατεθούν εκπροσωπήσεις σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ήδη από 31/8 έως 3/9, επικεφαλής 14μελούς ομάδας νέων, εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος στην Ζ´ Διεθνή Σύναξη Ορθοδόξων Νέων στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Τέλος, ήδη ορίστηκε μέλος Επιστημονικών Επιτροπών και Ακαδημαϊκών Αποστολών υπό την ιδιότητα του ως Καθηγητής Πανεπιστημίου.

Η πλήρης σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 167ής Συνοδικής Περιόδου είναι η εξης:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,

ΜΕΛΗ
 
Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. ΜΑΞΙΜΟΣ
Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. ΧΑΡΙΤΩΝ
Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ
Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Επίσκοπος Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας Συνοδικής περιόδου, θα συνεδριάσει τη β´ εβδομάδα του Οκτωβρίου και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, κάτι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω διαφόρων θεμάτων επικαιρότητας όπως οι νέες ταυτότητες και η εκλογή νέων Μητροπολιτών και Επισκόπων, ιδιαίτερα μετά τις παραιτήσεις των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλώρινας.