Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Τέλος τα μετρητά από αύριο 1 Νοεμβρίου 2023. Σφίγγουν τα "λουριά" σιγά σιγά...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης (Θεσσαλονίκη) και σύντομα όπως πάει το πράγμα, παντού, σταματάνε οι πληρωμές οφειλών με μετρητά στο ταμείο του Δήμου.





➤ Η ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης:

«Τέλος τα μετρητά

Από αύριο 1η Νοεμβρίου 2023 σταματούν οι πληρωμές οφειλών με χρήση μετρητών στο Ταμείο του Δήμου Θέρμης. Κάθε πληρωμή που πραγματοποιείται με φυσική παρουσία στο Ταμείο του Δήμου, θα μπορεί πλέον να γίνεται μόνο με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας όλων των Τραπεζικών Ιδρυμάτων. Οι δυνατότητες που παρέχονται στους υπόχρεους για την εξόφληση των οφειλών τους στο Δήμο Θέρμης είναι οι παρακάτω:

1. Ηλεκτρονική πληρωμή οφειλών μέσω της υπηρεσίας “ΠΛΗΡΩΝΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ” στο https://www.thermi.gov.gr/ με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
2. Ηλεκτρονική πληρωμή της οφειλής μέσω e-banking ή σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα διατηρούν λογαριασμό, με χρήση του κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής RF που αναγράφεται στη σχετική ειδοποίηση.
3. Στην Ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, Δευτέρα έως Πέμπτη, 08:30 – 13:00, μέσω POS με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.»

-----------------------

Οδηγούμαστε ταχέως σε μία δυστοπική οργουελική κοινωνία όπου το κράτος θα μας έχει δεμένους με ένα λουρί και όποτε θέλει ή θα το χαλαρώνει για να αποφύγει τυχόν αντιδράσεις ή θα το σφίγγει για να μας εξοντώσει αν δεν είμαστε υπάκουοι. Οι υγειονομικές, προσωπικές, κοινωνικές, πολιτικές, ακόμα και κομματικές προτιμήσεις και επιλογές μας θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αν δεν "πληρούμε τα κριτήρια" θα μπαίνουμε κατευθείαν στην "μαύρη λίστα" της κυβέρνησης με όλα τα δυσάρεστα για την ζωή μας επακόλουθα, όπως οι δύσμοιροι υγειονομικοί που η επιλογή τους να μην εμβολιαστούν τους οδήγησε στην ανέχεια και στην υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.

Όσο δεν βλέπουμε τι έρχεται και αποδίδουμε... καλές προθέσεις στην κυβέρνηση, σκάβουμε μόνοι τον λάκκο μας. Όσο αργούμε να αντιδράσουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να βγούμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε αλλαγές, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ζωή, η ελευθερία μας όλο και θα περιορίζεται έως την στιγμή που θα ξεχάσουμε καν τι είναι και τι σημαίνει η ελευθερία...

➤ Τι θα συμβεί αν τα μετρητά εκλείψουν:

  • Εάν τα μετρητά εκλείψουν, το ιστορικό μου και οι αγορές μου θα παρακολουθούνται αυτόματα.
  • Εάν λαμβάνω οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση/επιδότηση, θα μπορούσε η κυβέρνηση να μου περιορίσει το πώς ή πού θα ξοδεύω αυτά τα χρήματα ή ακόμα να σταματήσει να μου βάζει χρήματα.
  • Με τα μετρητά μπορώ να κάνω ανώνυμες αγορές και δωρεές και να βοηθάω κόσμο που βρίσκεται σε ανάγκη χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανένα.
  • Τα άτομα που βρίσκονται σε βίαιο και καταχρηστικό περιβάλλον, συχνά εξαρτώνται οικονομικά από τον θύτη τους. Εάν τα μετρητά πάψουν να υπάρχουν, η διαφυγή τους θα είναι πολύ πιο δύσκολη ή σχεδόν αδύνατη.
  • Οι χάκερ θα βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα ο κίνδυνος του να πέσουμε θύματα απάτης κατά την διάρκεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μας να αυξάνεται σημαντικά.
  • Θα βασιζόμαστε στην τεχνολογία κάθε μέρα. Θα χρειαζόμαστε τις πιο πρόσφατες συσκευές και το πιο εξελιγμένο λογισμικό για οποιαδήποτε πληρωμή. Το κόστος αγοράς και αναβάθμισης της τεχνολογίας ("έξυπνα" κινητά, Pos, κ.α.) θα επιβαρύνει ιδιαίτερα τα νοικοκυριά.
  • Σε περίπτωση κάποιου προβλήματος (π.χ. διακοπή ρεύματος, αποτυχία συστήματος, κ.α.) δεν θα μπορούμε να κάνουμε καμία συναλλαγή.
  • Θα χρειάζεται πάντα και όπου πηγαίνουμε να φέρουμε μαζί μας κάποιου είδους συσκευή.

➤ Γιατί να πληρώνουμε μετρητά παντού με χαρτονομίσματα αντί για κάρτα;

«Έχω ένα χαρτονόμισμα 50$ στην τσέπη μου και πηγαίνω σε ένα εστιατόριο και πληρώνω το δείπνο μου με αυτό. Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου χρησιμοποιεί τα μετρητά για να πληρώσει για το πλυντήριο. Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου χρησιμοποιεί τον λογαριασμό για να πληρώσει τον κουρέα. Στη συνέχεια, ο κουρέας θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά για ψώνια. Μετά από έναν απεριόριστο αριθμό πληρωμών, θα παραμείνουν τα 50$, τα οποία έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους σε όλους όσους τα χρησιμοποίησαν για πληρωμή και η τράπεζα έχει αποκλειστεί από κάθε συναλλαγή πληρωμής με μετρητά.

Αλλά αν έρθω σε ένα εστιατόριο και πληρώσω ψηφιακά - Η κάρτα, οι τραπεζικές προμήθειες για τη συναλλαγή πληρωμής που χρεώνονται στον πωλητή είναι 3%, άρα περίπου 1,50$ και το ίδιο θα είναι και η χρέωση 1,50$ για κάθε περαιτέρω συναλλαγή πληρωμής ή πλύσιμο ρούχων από τον ιδιοκτήτη ή πληρωμές του ιδιοκτήτη του πλυντηρίου, ή οι πληρωμές του κουρέα κλπ..... Επομένως, μετά από 30 συναλλαγές, τα αρχικά 50$ θα παραμείνουν μόνο $5 και τα υπόλοιπα $45 έγιναν ιδιοκτησία της τράπεζας χάρη σε όλες τις ψηφιακές συναλλαγές και χρεώσεις!

Κοντεύουμε να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα. Χωρίς μετρητά, θα ελεγχόμαστε πλήρως από μια παγκόσμια κυβέρνηση. Το πιο ισχυρό πράγμα που έχουμε είναι τα ΜΕΤΡΗΤΑ.

Χρησιμοποιώντας την κάρτα σας, συμβάλλετε στον τελικό σας "θάνατο", παραδίδετε την εξουσία σας, παρακολουθείστε και στο εγγύς μέλλον ελέγχεστε με την κοινωνική σας πιστοληπτική αξιολόγηση που θα υπαγορεύει τη ζωή σας. Το χειρότερο είναι ότι παραδίδετε την ίδια την χώρα σας στους Παγκοσμιοποιητές.

Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Τα μετρητά είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε στα χέρια μας... οπότε ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε.»