Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Μας έδιωξε το γαλάζιο του ουρανού (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αυτό το "άτιμο" μικρό αεροπλάνο (Tecnam P-2012 Traveller), έχει καμιά ώρα περίπου πάνω από τα κεφάλια μας, και εκτός από το σπαστικό βουητό που ακούμε, από την στιγμή που εμφανίστηκε στον ουρανό της Κατερίνης...

έχει αρχίσει να εξαφανίζεται το γαλάζιο και στην θέση του έχουμε τώρα ένα γκρίζο πράμα.

Πάντως έχει αρκετή ώρα που κάνει παράλληλες γραμμές πάνω από την Κατερίνη όπως το διαπιστώσαμε στο flightradar24.com, ενώ έχει ξεκινήσει από την Καβάλα.

Δεν λέμε ότι αυτό το αεροπλανάκι είναι υπεύθυνο που χάθηκε το γαλάζιο από τον ουρανό, αλλά ότι συνέπεσε με αυτή την κατάσταση δεν χωράει αμφισβήτηση.

Με μια μικρή έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο βρήκαμε ένα ρεπορτάζ που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε για μεταφορά... εμβολίων και έχει προστεθεί σε αυτό ένα ειδικό σύστημα ψύξης με θερμοκρασίες από -70°C έως ±10°C. Το άρθρο χωρίς να το υποστηρίζουμε εδώ: gadgetfreak.gr

Υποθέσεις κάνουμε ότι πρόκειται για αεροψεκασμούς για χαλάζι και παρόμοια πράγματα, αλλά πάλι χωρίς να βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά ή να κάνει εκπαιδευτική πτήση με τόση διάρκεια και συγκεκριμένο μοτίβο πτήσης. Όσο για την θεωρία ότι μας ψεκάζουν, δεν παίρνουμε θέση ούτε υπέρ, ούτε κατά αυτής της άποψης, μιας που ούτε τις γνώσεις έχουμε, ούτε αποδείξεις περί τούτου. Αν και βλέποντας την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος αλλά και γενικά της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια σε σημαντικά θέματα της επικαιρότητας και της ζωής μας, δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη, τελικά το γεγονός να είμαστε "ψεκασμένοι" να είναι αλήθεια.



➤ Τα στάδια γκριζαρίσματος του ουρανού: