Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

ΓΑΣ Σβορώνου - Αστέρας Σταυρού 2-2. Ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Σβορώνου

Σκληρή και άδικη ισοπαλία για τον σαρωτικό ΓΑΣ ο οποίος βρίσκεται πλέον στην κορυφή με ισοβαθμία.

Σε μία αναμέτρηση όπου το μάτι του «γυάλιζε» από το πρώτο δευτερόλεπτο, ο ΓΑΣ Σβορώνου ήταν καταιγιστικός ωστόσο είδε τη νίκη να του γλιστρά μέσα από τα χέρια στο τέλος και έμεινε στο 2-2 με τον Αστέρα Σταυρού στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα μας πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση, έκανε δίχως καμία αμφιβολία το κορυφαίο φετινό της ημίχρονο με το 2-1 του πρώτου 45λεπτου να την αδικεί παράφορα, ανάτρεψε για μία ακόμη φορά την εις βάρος της κατάσταση φέρνοντας «τούμπα» το ματς μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, δυστυχώς όμως πλήρωσε μία κακή στιγμή στην τελική ευθεία του αγώνα και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ένα τρίποντο που το είχε στην αγκαλιά της.

Με αυτή την ισοπαλία ο ΓΑΣ επέστρεψε στην κορυφή υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδιού, παρόλα αυτά σπατάλησε μία μοναδική ευκαιρία αφενός για να διατηρηθεί στο +2 και αφετέρου για να πάει στα επερχόμενα ντέρμπι τίτλου με το καλύτερο δυνατό ψυχολογικό και βαθμολογικό αβαντάζ.

Τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα θύμιζαν αναμέτρηση αγγλικού πρωταθλήματος, με το παιχνίδι να έχει ένα θεότρελο ρυθμό, τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Οι ποδοσφαιριστές μας έδειξαν τις προθέσεις τους από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στον αγωνιστικό χώρο πιάνοντας τον αντίπαλο από το «λαιμό» και ασκώντας του λυσσαλέα πίεση στη μπάλα.

Ο ΓΑΣ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί στο ματς με το «καλημέρα», ωστόσο τόσο στο δεύτερο λεπτό όσο και στο πέμπτο, ο Δημήτρης Κυρτέγος δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και στις δύο εκτελέσεις που επιχείρησε.

Στο 8’ και κόντρα στη ροή του ματς, ο Αστέρας Σταυρού άνοιξε το σκορ όταν μετά από μία λάθος συνεννόηση στο κέντρο της άμυνας του ΓΑΣ, ο Φράγκος πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κούζα κάνοντας το 0-1.

Η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» ήταν άμεση αφού δευτερόλεπτα αργότερα ο Κωστής Δεμηρτζόγλου έφερε το ματς στα ίσα με καταπληκτική εκτέλεση με κοντινή προβολή ύστερα από συστημένη σέντρα του Κυρτέγου.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και ο ενθουσιασμός της ισοφάρισης, ο ΓΑΣ κατόρθωσε να φτάσει στην τέταρτη φετινή του ανατροπή με ένα γκολ για σεμινάριο! Συγκεκριμένα στο 12’ η μπάλα πέρασε από πολλά «κιτρινόμαυρα» πόδια και κατέληξε στον Λάμπογλου ο οποίος σέρβιρε για τον Κυπαρίσση στο δεύτερο δοκάρι και ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας σημείωσε από κοντά το 2-1 πανηγυρίζοντας το 18ο φετινό του τέρμα!

Η ομάδα μας συνέχισε να σφυροκοπά τον αντίπαλο αγωνιζόμενη σε υψηλή ένταση και στο 18’ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-1, αλλά η κεφαλιά του Κυπαρίσση μετά από σέντρα του Δεμηρτζόγλου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 38’ ο ΓΑΣ έφτασε εκ νέου κοντά στο τρίτο γκολ, με τον Χαρτσιά να σεντράρει για τον Κυρτέγο μέσα στην περιοχή και τον αρχηγό των «κιτρινόμαυρων» να εκτελεί στην κίνηση αλλά πάνω στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΓΑΣ άλλαξε τη στρατηγική του πηγαίνοντας σε ένα πιο κοντρόλ παιχνίδι με χαμηλότερο τέμπο και με στόχο να ελαχιστοποιήσει τις απειλές από την αντίπαλη ομάδα. Η ομάδα μας πράγματι κατάφερε να μην αφήσει τον Αστέρα να γίνει απειλητικός πλην μίας περίπτωσης, ενώ την ίδια στιγμή η ίδια δημιουργούσε πολλές επικίνδυνες προϋποθέσεις στα αντίπαλα καρέ οι οποίες ωστόσο έμειναν ημιτελείς με αποκορύφωμα τη φάση του 58’ όπου οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων αποσόβησαν πάνω στη γραμμή ένα βέβαιο γκολ.

Στο 75’ η ατυχία χτύπησε την πόρτα της ομάδας μας αφού το κάθετο δοκάρι στέρησε την δυνατότητα από τον Κωτσιόπουλο να καθαρίσει τη νίκη με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κυρτέγου.

Στο 84’ το ποδόσφαιρο φέρθηκε σκληρά στο ΓΑΣ καθώς στη μοναδική αδράνειά του στα μετόπισθεν οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το τέρμα της ισοφάρισης, με τον Κακκαβά να εκμεταλλεύεται τον ανοιχτό χώρο που βρήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και να ισοφαρίζει με δεξί σουτ σε 2-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά συν τις καθυστερήσεις, οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Παυλίδη πίεσαν ασφυκτικά τον αντίπαλο προκειμένου να φτάσουν στο νικητήριο τέρμα, τον έκλεισαν στο δικό του τρίτο, όμως δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν τη μεγάλη φάση με αποτέλεσμα να πετάξουν άδικα δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου παραμένει στην κορυφή έχοντας πλέον 48 βαθμούς και την επόμενη Κυριακή κοντράρεται για τέταρτη φορά φέτος με τον Πιερικό (18/2 – 15:00) στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Φουστάνας με α’ βοηθό τον κ. Μποζατζίδη και β’ βοηθό τον κ. Φράγιο (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Δημήτρης Παυλίδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Καραγκούνης, Χαρτσιάς, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (88’ Δρόσος), Λάμπογλου (71’ Χατζής), Κυρτέγος (81’ Ξυδούς), Κυπαρίσσης.

Αστέρας Σταυρού (Βαγγέλης Λέντας): Τσάμης, Μόσχος, Ακασσού, Αντωνόπουλος, Μαλισσόβας, Λάππας, Παρλάτζας, Κακκαβάς, Φράγκος, Ροντρίγκεζ (90+4’ Κουδουνάς), Αλεξίου (70’ Μαργαρίτης).

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

--------------------------------------

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου καταδικάζει την εχθρική διαιτησία που αντιμετώπισε στη σημερινή αναμέτρηση με τον Αστέρα Σταυρού από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Φουστάνα και κυρίως από τον α’ βοηθό τον κ. Μποζατζίδη ο οποίος με ορισμένες αδιανόητες αποφάσεις αλλοίωσε την εικόνα ενός εξαιρετικού παιχνιδιού πυροδοτώντας εντάσεις και νεύρα μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με μία ακατανόητη απόφαση σταματά χωρίς λόγο μία πολλά υποσχόμενη επίθεση της ομάδας μας υποδεικνύοντας οφσαίντ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, μεταξύ άλλων λαθών, σε μία ξεκάθαρη περίπτωση αντικανονικής θέσης του επιτιθέμενου παίκτη των φιλοξενούμενων αφήνει τη φάση να εξελιχθεί, μία φάση η οποία στο παρά τρίχα δεν κατέληξε σε γκολ.

Επιπλέον η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου καταδικάζει την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του βοηθού προπονητή του Αστέρα Σταυρού, ο οποίος ήρθε στην Κατερίνη για να πετάξει μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, να εκστομίσει χυδαίες εκφράσεις προς τον πάγκο του ΓΑΣ και στο τέλος να προσπαθεί να κάνει «πολιτική» με τους ποδοσφαιριστές μας και να ζητά συγνώμη. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο και μόνο πίσω μπορούν να οδηγήσουν το άθλημα.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου αποτελεί την πιο φιλόξενη έδρα της κατηγορίας και αυτό το επιβεβαιώνουν όλοι όσοι έχουν έρθει να αγωνιστούν στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» ωστόσο αυτό δεν εκτιμάται και μάλλον πρέπει να σκεφτόμαστε πλέον την αλλαγή στρατηγικής.

Το Δ.Σ. του ΓΑΣ Σβορώνου