Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Αυτή είναι η αλήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ.

Είναι ένας πόλεμος που οι Ρώσοι προσπάθησαν επανειλημμένα να διευθετήσουν με όρους που ήταν πολύ ωφέλιμοι για εμάς και την Ουκρανία. Το κύριο πράγμα που ήθελαν ήταν να κρατήσουμε το ΝΑΤΟ έξω από την Ουκρανία. 

Οι μεγάλοι στρατιωτικοί εργολάβοι θέλουν να προσθέτουν συνεχώς νέες χώρες. Γιατί; Γιατί τότε αυτή η χώρα πρέπει να συμμορφώσει τις στρατιωτικές της αγορές με τις προδιαγραφές όπλων του ΝΑΤΟ, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες εταιρείες «Northrop Grumman», «Raytheon», «general dynamics», «Boeing και Lockheed» αποκτούν μία "παγιδευμένη αγορά". 

Τον Μάρτιο του 2022, δεσμεύσαμε 113 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία. Απλώς για να σας δώσω ένα παράδειγμα, με αυτά τα χρήματα μπορείτε να φτιάξετε ένα σπίτι για σχεδόν κάθε άστεγο σε αυτή τη χώρα.

Στη συνέχεια, δεσμεύσαμε άλλα 24 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε, πριν από δύο μήνες, και τώρα ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητά άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά τα μεγάλα, μεγάλα έξοδα θα έρθουν μετά τον πόλεμο, όταν θα πρέπει να ξαναχτίσουμε όλα τα πράγματα που καταστρέψαμε. Ο Μιτς Μακκόνελ (μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος) ρωτήθηκε: «Μπορούμε πραγματικά να αντέξουμε οικονομικά να δαπανήσουμε 113 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία;» Είπε: «Μην ανησυχείτε. Δεν πηγαίνουν τα χρήματα πραγματικά στην Ουκρανία. Πηγαίνουν σε Αμερικάνικες κατασκευαστικές στρατιωτικές εταιρίες». Οπότε απλώς παραδέχτηκε ότι πρόκειται για σχέδιο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Και σε ποιον πιστεύετε ότι ανήκει κάθε μία από αυτές τις εταιρείες; Ναι, στην «Blackrock» (αμερικανική πολυεθνική). Έτσι, ο Tim Scott (γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων), κατά τη διάρκεια συζήτησης, είπε «Μην ανησυχείτε, δεν είναι ένα δώρο στην Ουκρανία. Είναι ένα δάνειο».

Σηκώστε το χέρι σας αν πιστεύετε ότι το δάνειο επιστρέφεται ποτέ. Φυσικά και όχι!

Γιατί λοιπόν το λένε δάνειο; Γιατί αν το πουν δάνειο, μπορούν να επιβάλουν όρους δανείου. Και ποιοι είναι οι όροι δανεισμού που τους επιβάλλουμε; 

1. Ένα ακραίο πρόγραμμα λιτότητας, ώστε αν είσαι φτωχός στην Ουκρανία, θα είσαι για πάντα φτωχός. 

2. Και το πιο σημαντικό. Η Ουκρανία πρέπει να διαθέσει όλα τα κρατικά περιουσιακά της στοιχεία προς πώληση σε πολυεθνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της γης της – το μεγαλύτερο ενιαίο περιουσιακό στοιχείο στην Ευρώπη, στην Ουκρανία είναι οι τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης. Έγιναν χίλια χρόνια πολέμου για αυτή τη γη. Είναι η πλουσιότερη γεωργική γη στον κόσμο. Είναι το καλάθι ψωμιού (σιταριού) της Ευρώπης. 500.000 παιδιά σχεδόν – παιδιά της Ουκρανίας – έχουν πεθάνει για να κρατήσουν αυτή τη γη ως μέρος της Ουκρανίας. Σχεδόν σίγουρα δεν γνώριζαν για αυτόν τον όρο δανείου. Έχουν ήδη πουλήσει το 30%. Οι αγοραστές ήταν οι "Dupont Cargill" και "Monsanto". Σε ποιον πιστεύετε ότι ανήκουν όλες αυτές οι εταιρείες; Ναι, στην «Blackrock». 

Και στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέβαλε τη σύμβαση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Και ποιος πιστεύεις ότι πήρε αυτό το συμβόλαιο; Η «Blackrock»!

Το κάνουν αυτό ακριβώς μπροστά μας. Δεν τους νοιάζει καν που ξέρουμε πια, γιατί ξέρουν ότι μπορούν να ξεφύγουν. Και πώς το ξέρουν αυτό» Γιατί έχουν στρατηγική. Και αυτή η στρατηγική είναι μια παλιά, παλιά στρατηγική, που σημαίνει ότι μας κρατούν σε πόλεμο μεταξύ μας. Μας βάζουν να μισούμε ο ένας τον άλλον. Βάζουν τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς (πολιτικά κόμματα στις ΗΠΑ), να πολεμούν μεταξύ τους, τους μαύρους με τους λευκούς, και όλους αυτούς τους διαχωρισμούς που σπέρνουν ανάμεσα μας.»


* Ο Robert F. Kennedy Jr. είναι Αμερικάνος πολιτικός (δικηγόρος και ακτιβιστής) και ανεξάρτητος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ. Είναι γιος του γερουσιαστή Robert F. Kennedy και ανιψιός του δολοφονηθέντα προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy.

➤ Ένας από τους λόγους που ο Robert F. Kennedy Jr. δεν θα εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές, είναι ότι λέει την... αλήθεια!

* Image by www.presse.online from Pixabay