Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Παρέμβαση του Βουλευτή Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμου για τον αιγιαλό.



Το αίτημα μετέφερε ο βουλευτής Πιερίας  Κ. Κουκοδήμος με επίσκεψή του στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών

Ζητείται τροποποίηση της ΚΥΑ για τη χρήση αιγιαλού
-Πλήγμα για τον τουρισμό της Πιερίας χαρακτηρίζουν επαγγελματίες και ξενοδόχοι την απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό σε όλη την παραλιακή ζώνη του νομού







Την αντίδραση των καταστηματαρχών και τουριστικών επαγγελματιών της τουριστικής ζώνης της Πιερίας προκάλεσε η ΚΥΑ ΔΔΠ0005159/586Β΄ΕΞ2015 (ΦΕΚ 578, τ. Β΄, 9 Απριλίου 2015), σχετικά με την απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α΄ Βαθμού.
Ο λόγος είναι πως σύμφωνα με την συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταξύ άλλων απαγορεύεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες, διάταξη που πλήττει κύρια τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής και ξενοδοχεία σε όλη την παραλιακή ζώνη.
Επίσης,
• Απαγορεύεται η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, με την εξαίρεση των ξύλινων διαδρόμων.
• Απαγορεύονται οι «αφαιρούμενες σκιάδες» (τέντες ή κατασκευές σκίασης) στις παραλίες (πέρυσι επιτρεπόταν να καταλαμβάνουν έως 20 τ.μ. εκάστη).
Ο κ. Κουκοδήμος ενημερώθηκε τόσο από την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ.Ευαγγελία Ξυπτερά Λάμπρου όσο και από επαγγελματίες του νομού  και μετά από επίσκεψή του στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, ενημερώθηκε πως συζητείται το ενδεχόμενο τροποποίησης της απόφασης που θα ρυθμίζει το θέμα.