Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

«Ημέρα του Νοσηλευτή» σήμερα, και στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης οργανώθηκε μια γιορτή με πλούσια εδέσματα, ενώ παράλληλα άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά στην Κατερίνη ή έκθεση με έργα ζωγραφικής ασθενών του ψυχιατρικού νοσοκομείου.



Για την έκθεση αυτή μας μίλησε η κυρία Σοφία Ουστόγλου, τομεάρχισσα του ψυχιατρικού τομέα του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης και τομεάρχισσα στο κέντρο ψυχικής υγείας και στις μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης


Σοφία Ουστόγλου: «Βρισκόμαστε στο χώρο της πινακοθήκης, ξεκίνησε από την ιδέα που είχαμε μια ομάδα εργαζομένων του πρώην ψυχιατρικού νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου.
Δεν θέλαμε να χαθεί η ιστορία του νοσοκομείου και είπαμε να συγκεντρώσουμε τα  πράγματα που ήταν εκεί ώστε να τα ξαναδώσουμε ζωή.
Στην ουσία δημιουργήσαμε ένα μουσείο, από τότε που ήταν μοναστήρι, στην συνέχεια αντιφυματικό νοσοκομείο, άσυλο ψυχιατρικό και μετά που ενσωματώθηκε στο δίκτυο.
Μαζέψαμε πίνακες ζωγραφικής που ήταν στις αποθήκες των δομών μας και ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια με την βοήθεια του Διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης του κύριου Αστέριου Φαρμάκη, που τον ευχαριστούμε γιατί μας παραχώρησε αυτήν την αίθουσα εδώ στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου.
Είναι μια προσπάθεια σε συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου.
Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που είμαστε ανοιχτά στον κόσμο και επίσημα τα εγκαίνια θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.
Και ταυτόχρονα γιορτάζουμε σήμερα την ‘Ημέρα του Νοσηλευτή’.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και το καλοκαίρι σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινώσουμε σύντομα.
Τα έργα που βλέπετε εδώ είναι ασθενών μας που έχουν πιστοποιηθεί από ειδικούς και είναι ιδιαίτερης αξίας.
Είναι έργα των κυρίων Σταμάτη, Ζαρζώνη και Ουνούφριου αλλά και πολλών άλλων, αλλά και άγνωστων σε εμάς ασθενών ζωγράφων μας."

Η ΕΚΘΕΣΗ:



















 Η ΓΙΟΡΤΗ: