Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Καλοκαιρινές βραδιές… ντυμένες με νότες και πανσέληνο. Από τα Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Με όχημα τα μουσικά του σύνολα,  το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στον επίλογο της τρέχουσας σχολικής περιόδου προγραμματίζει διαδρομές σε ήχους με παραδοσιακά μονοπάτια, σε θεατρικούς δρόμους με μουσική επένδυση, ενώ το ταξίδι ολοκληρώνεται μοναδικά, μία νύχτα ντυμένη με νότες και πανσέληνο.
Ειδικότερα, ο αποχαιρετισμός στη σχολική χρονιά και το καλωσόρισμα του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε τρεις εκδηλώσεις, που με πολύ κέφι και ενθουσιασμό προετοιμάζουν διαδοχικά τα σύνολα παραδοσιακής μουσικής, μουσικής και θεάτρου, ορχήστρας & χορωδίας ευρωπαϊκής μουσικής του Σχολείου.



Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:


•        Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 στον αύλειο χώρο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συναυλία με τραγούδια και χορούς αφιερωμένα στη Μακεδονία, καθώς και βραδιά αποφοίτων. Συμμετέχει η ορχήστρα, η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και οι απόφοιτοι του σχολείου.
•        Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου-5ου ΓΕΛ η παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία». Συμμετέχει η ορχήστρα και η θεατρική ομάδα του συνόλου μουσικής και θεάτρου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Είχε προηγηθεί σεμινάριο των μαθητών της θεατρικής ομάδας στο ΚΘΒΕ, ενώ η μουσική επένδυση της παράστασης - από την ορχήστρα μαθητών του σχολείου - βασίζεται στη μουσική της θεατρικής παράστασης που ανέβηκε από το ΚΘΒΕ το 1979.
•        Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 στο ανοιχτό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, συναυλία με τραγούδια αφιερωμένα στο φεγγάρι, με αφορμή την ντυμένη με τον μανδύα μιας καλοκαιρινής βραδιάς πανσέληνο. Συμμετέχει η ορχήστρα και η χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.


Μουσικό Σχολείο Κατερίνης