Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή Του Διευθυντή Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Αστέριου Κρίτογλου

 Κατερίνη, 17 Ιουνίου 2015
Αγαπητοί συνάδελφοι-συνεργάτες-γονείς,

Με την ευκαιρία της παραίτησής μου από τη θέση του Δ/ντή Π.Ε. Πιερίας  λόγω λήξης της θητείας μου,  και της επικείμενης συνταξιοδότησής μου, μετά από τριάντα πέντε χρόνια διαρκούς προσφοράς, αποχωρώ από την υπηρεσία, γεμάτος εμπειρίες, γνώσεις, αναμνήσεις και στιγμές, που σίγουρα θα με ακολουθούν στην έπειτα ζωή μου.

Μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι της ηγεσίας της Διεύθυνσης επιτελώντας  το έργο που μου ανέθεσε η πολιτεία στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση σε όλους τους τομείς ευθύνης, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλους και να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη συνεργασία που είχαμε και υλοποιήσαμε μαζί, στόχους και οράματα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Τριάντα πέντε χρόνια που υπηρέτησα γνώρισα ικανούς και αφοσιωμένους συνεργάτες που μοιράστηκα μαζί τους το όραμά τους, τις καθημερινές προκλήσεις, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Μαζί ονειρευτήκαμε, προσπαθήσαμε, δουλέψαμε, παρουσιάσαμε  έργο και δημιουργήσαμε υποδομές.

Κίνητρό μου αποτέλεσε η αγάπη για τους μαθητές, και το μεράκι για τα αντικείμενα που μου ανέθεταν.

Πρωτίστως, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου:


 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ.Γεώργιο και όλο τον κλήρο που στάθηκε δίπλα μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, τους Προϊσταμένους των Γραφείων Π.Ε. και των Τμημάτων, τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τα οποία συνεργάστηκα όλο αυτό το διάστημα, καθώς και όλους τους συνεργάτες, διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο καθένας από τη θέση που κατείχε, που είχαν ως αποτέλεσμα να λειτουργήσει η Διεύθυνσή μας, άψογα και υποδειγματικά. Με βοήθησαν και με υποστήριξαν από την ανάληψη των καθηκόντων μου, ο καθένας με τον τρόπο του και το αντικείμενο που του είχε ανατεθεί.

Επίσης, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες, σε όλα τα στελέχη όλων των τμημάτων, σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου μας, τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την Πρόεδρο και τα μέλη του Α΄/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου  που σε όλα τα διαστήματα της συνεργασίας μας, μου έδειξαν εκτίμηση και εμπιστοσύνη.

Ευχαριστώ ακόμη, τους Προϊσταμένους των Περιφερειακών Διευθύνσεων ,τον Τομέα της Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης,  τους Σχολικούς Συμβούλους για το έργο που επιτέλεσαν συμπαραστεκόμενοι στους εκπαιδευτικούς μας και επιλύοντας τα καθημερινά τους προβλήματα.

Ευχαριστώ, επίσης, όλους μαζί και καθένα χωριστά, τους Διευθυντές, Προϊσταμένους και τους Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών, και όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι καθημερινά πασχίζουν να ανεβάσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπ/σης.

Τους μαθητές, που μας δίνουν χαρά με την πρόοδό τους, τους γονείς τους, τους εκπροσώπους τους στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων που με την εποικοδομητική κριτική τους, βοήθησαν στην προαγωγή της εκπαίδευσης. Τους ευχαριστώ βαθύτατα, για όλη τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, και τους διαβεβαιώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, υπερβαίνουν καθημερινά τον εαυτό τους για να προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια.

Αφήνοντας παρακαταθήκη έργο σημαντικό και πρωτοπόρο, απευθυνόμενος στον νέο Περιφερειακό Δ/ντη και στους νέους Δ/ντές Εκπαίδευσης - τον Αναπληρωτή και τον Οριστικό- μέσα από τις ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο τους, τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι κοντά τους,  διότι ο δρόμος τους σίγουρα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και ότι θα συναντήσουν  πολλές προκλήσεις και δυσκολίες.

Ευχαριστώ ακόμα, όλους τους δημόσιους λειτουργούς των κρατικών υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τους Δημάρχους Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου, τους βουλευτές Πιερίας, τις Σχολικές Επιτροπές και Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας των Δήμων,  όλους τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που συνεργάστηκα, καθώς και την Ένωση Δ/ντων, και όλους τους πολίτες για τη συμπαράσταση, κατανόηση και βοήθειά τους στις δυσκολίες  του έργου μου.

Τέλος, δε θα μπορούσα να διαλέξω καλύτερο τρόπο αποχαιρετισμού όλων από το να χρησιμοποιήσω ως επίλογο τον μοναδικό τρόπο με τα λόγια του ποιητή Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, με μία μεγάλη συγγνώμη για ότι έκανα λάθος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι κάναμε μαζί με όλους σας στα 35 χρόνια προσφοράς.
Και πιστέψτε με, κάναμε μαζί πολλά για την παιδεία, για την εκπαίδευση.

Με αυτές τις σκέψεις και ευχαριστίες από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να σας αποχαιρετήσω από τη θέση του Δ/ντη Π. Ε.

-γιατί δάσκαλος δε θα πάψω να είμαι-.
Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη
Καλή θητεία σε όλα τα νέα στελέχη.

                                                               Σας ευχαριστώ θερμά όλους!
                                                              ΑΣΤΕΡΙΟΣ Γ. ΚΡΙΤΟΓΛΟΥ