Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε στις (20/10) η σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας με εκπροσώπους από όλα σχεδόν τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων του νομού, παρουσία του μέλους της Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΡΑΤΗ.


Μετά την ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση από τον παραπάνω συνάδελφο ακολούθησαν τοποθετήσεις και  γόνιμος διάλογος μεταξύ των συνδικαλιστών που κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα και αποφάσεις:


 Η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του Γ΄ Μνημονίου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για το σύνολο των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
Τα νέα μέτρα της μνημονιακής πολιτικής   στοχεύουν στην παραπέρα μείωση των μισθών και συντάξεων, την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων,  την παραπέρα φτωχοποίηση των εργαζομένων.
Παρόλη την απογοήτευση που μπορεί να προκαλεί η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών από μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε την κατάργησή τους, το συνδικαλιστικό κίνημα και συνολικά οι εργαζόμενοι πρέπει να μείνουμε όρθιοι, να  αντισταθούμε, γιατί  ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να καθυστερήσει και να αποτρέψει την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων. 
          Οι αγώνες της προηγούμενης πενταετίας καθυστέρησαν την εφαρμογή  πολλών από τα μέτρα   των μνημονιακών πολιτικών, απέτρεψαν την αξιολόγηση – παρωδία που είχε σκοπό την δικαιολόγηση νέων απολύσεων με την αιτιολογία της «ανεπάρκειας», επέβαλε την επαναπρόσληψη απολυμένων, γκρέμισε κυβερνήσεις.  Και όλα τα παραπάνω με ένα συνδικαλιστικό κίνημα κατώτερο των περιστάσεων.
Σήμερα, αν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας, μπορούμε  να αποτρέψουμε την επιβολή νέων μέτρων σε βάρος μας. Η ηττοπάθεια και η  αδράνεια  θα κάνει εύκολο όχι  μόνο το πέρασμα των   μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, αλλά θα ανοίξει την όρεξη σε όλους αυτούς που  μας θέλουν υποταγμένους (Ε.Ε., ΔΝΤ, μεγάλο κεφάλαιο), να  μη σταματήσουν τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων μέχρι την πλήρη  κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας.
Έχει τεράστια σημασία  στην  ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ  να υπάρχει καθολική συμμετοχή  τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, για να στείλουμε  ηχηρό μήνυμα ότι    δεν υποστείλαμε τις σημαίες του αγώνα.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας θα περιοδεύσει το επόμενο διάστημα σε  χώρους δουλειάς, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους και να προετοιμάσει την μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015

Για  την ΕΓ του Ν.Τ. Πιερίας της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

                  Ο Πρόεδρος                                                    


            Συμεωνίδης Στάθης