Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δημοτική αρχή Κατερίνης: περί ευαισθησίας ο λόγος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης, ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Κεραμιδιώτης και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Ντόντης, προκειμένου να ενημερώσουν τους δημότες της Κατερίνης σχετικά με το πράσινο στην πόλη μας.
Αφού μας ανακοίνωσαν τα θεαματικά αποτελέσματα της «περιβαλλοντικής» πολιτικής τους, η οποία εκτίναξε τον αριθμό των δέντρων που έχει η πόλη της Κατερίνης στα 7.134 δέντρα από 5.460 που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως δήλωσαν,  τα έβαλαν με τους πολίτες που δεν συμμερίζονται την ευαισθησία των δημοτικών αρχόντων και δεν φροντίζουν τα δέντρα, κόβουν μάλιστα κλαδιά, που πιθανόν είχαν μπει στα μπαλκόνια και στα σπίτια τους. 
Δήλωσαν μάλιστα πως κάτι τέτοιο αποτελεί «κοινωνικό έγκλημα», δεν θα ανεχτούν άλλο τέτοιες καταστάσεις και θα προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!


Το ότι φυτέψατε δέκα δεντράκια -βεβαίως πολύ ορθώς πράξατε– δεν σας δίνει  το δικαίωμα να ομιλείτε για περιβαλλοντική ευαισθησία. Ο Δήμος μας, όπως και ο κάθε δήμος της χώρας, δεν είναι περιβαλλοντική ομάδα λυκείου. Δεν αναλάβατε χτες τον Δήμο Κατερίνης. Μην προκαλείτε τους πολίτες.
Μια απλή περιήγηση στον αστικό ιστό της πόλης μας, φτάνει για να αναδείξει την «χρόνια ευαισθησία σας». Δίπλα στα πολύ όμορφα δέντρα χάσκουν ημιβυθιζόμενοι ή μη κάδοι χωρίς καπάκι, κάδοι ανακύκλωσης με τα πάντα μέσα. Για να βρεις ένα από τα άχαρα καλάθια στον πεζόδρομο και την πλατεία διασχίζεις πολλά πολλά μέτρα. Μια τεράστια τρύπα, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο του Σταθμού υποδέχεται  μπάζα και σκουπίδια.
Η πλατεία της πόλης παραμένει  σε άθλια κατάσταση, οι δρόμοι επίσης και τα ελάχιστα κτίρια που καταφέρατε να διατηρήσετε για να θυμίζουν την παλιά Κατερίνη μένουν ή έρημα ή  χωρίς ουσιαστική ένταξη στη ζωή της πόλης και των κατοίκων. Τα γλυπτά στα διάφορα σημεία της πόλης αφημένα στην κάθε είδους «παρέμβαση» αναδεικνύουν τους κάδους δίπλα. Για να μην αναφερθούμε και στο πολύ  μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων: όταν όλοι οι δήμοι στη χώρα επανακαθορίζουν την πολιτική τους σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση, εμείς έχουμε έναν υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ, ένα τεράστιο κόστος για τον δημότη και γενικά μια πολιτική που κάθε άλλο παρά περιβαλλοντική είναι.
Κυριακίδης Γιώργος