Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος για την υποδοχή της Τίμιας Ζώνης Της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κατερίνη. Και η επίσκεψη μας στον πρώην Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο.

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος όπου αναφέρθηκε στις προετοιμασίες και την οργάνωση της υποδοχής της Τίμιας Ζώνης Της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κατερίνη.

Μαζί του ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης.

Ο κ. Γεώργιος είπε ότι είναι ευλογία να φιλοξενούμε στην Κατερίνη την Αγία Ζώνη και αυτό από μόνο του είναι ένα ιστορικό γεγονός.


Οι στόχοι αυτής της φιλοξενίας είναι προσκυνηματικοί αλλά και πνευματικοί.
Επιλέχτηκε η 28η Οκτωβρίου διότι είναι μια μεγάλη ημέρα γιορτής για τον Ελληνισμό.
Όλα είναι έτοιμα, είπε ο κ. Γεώργιος, καθημερινά γίνονται συσκέψεις και όλοι κινούνται με πυρετώδες ρυθμούς ώστε όλα να είναι στην εντέλεια.
Αναμένονται πιστοί από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Ρωσία.
Τα τηλέφωνα της Μητρόπολης έχουν πάρει φωτιά από πιστούς και ιερείς που εκφράζουν την επιθυμία τους να επισκεφτούν την Κατερίνη για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στον Γέροντα Εφραίμ και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου τους οποίους ευχαρίστησε για την τιμή που έκαναν στην πόλη μας να φέρουν την Τίμια Ζώνη.

Ο Γέροντας Εφραίμ θα βρίσκεται μαζί με την Τίμια Ζώνη στην Κατερίνη όπου και θα παραχωρήσει πλήθος ομιλιών σε ιερείς, εθελοντές και στους πιστούς της πόλης μας.

Ο Σεβασμιώτατος μας είπε κάτι που δεν ήταν γνωστό.

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου είναι ο κύριος χορηγός του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Κατερίνης, και χάρης σε αυτή την χορηγία έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις (400) συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας.

Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα και την κ. Μαυρίδου και τον κ. Χιονίδη για την συμπαράσταση και βοήθεια τους.



Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε σε αυτό το γεγονός και ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει αυτό το γεγονός με όλες τις δυνάμεις της.
Η κ. Μαυρίδου τέλος δήλωσε ότι θα συνοδεύει πάντα με υποστήριξη και σεβασμό τις προσπάθειες της Μητρόπολης.


Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης είπε ότι είναι ξεχωριστή ευλογία να δεχόμαστε την Τίμια Ζώνη στην Κατερίνη.
Είναι ένα προσκύνημα για την πίστη μας και μας δίνει δύναμη για να βγούμε από το γκρίζο της κρίσης.
Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, γιατί με την έλευση του ο λαός της Πιερίας βρήκε τον ποιμένα που του έλειπε για αρκετό διάστημα.
Ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ και το συμβούλιο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για την τιμή που έκαναν στην πόλη της Κατερίνης και κάλεσε όλο τον κόσμο να πάει να προσκυνήσει.

Μερικά χρηστικά για τους πιστούς που θα πάνε να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας μας:

Η Τίμια Ζώνη θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Τίμιου Σταυρού όπου θα γίνονται συνεχώς λειτουργίες για τους πιστούς που θα προσκυνούν.

Η Τίμια Ζώνη θα έρθει στην Κατερίνη το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου και η υποδοχή της θα γίνει επί των οδών 25ης Μαρτίου και Φαιάκων.

Κάθε βράδυ θα μεταφέρεται σε ειδικό χώρο στην Μητρόπολη Κατερίνης, και πάντα δίπλα της εκτός από το προσωπικό ασφαλείας θα βρίσκεται ένας μοναχός από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Σε όσους προσκυνήσουν θα δίνεται μια εικόνα από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, συνολικά έχουν προμηθευτεί 36.000 εικόνες.

Μέσα στον Ιερό Ναό του Τίμιου Σταυρού δεν θα υπάρχουν κεριά για να αποφευχθούν αναθυμιάσεις λόγου του πλήθους που θα βρίσκεται εκεί, ενώ δεν θα υπάρχουν δίπλα της κυτία για να ρίχνουν χρήματα οι πιστοί.

Θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας τόσο μέσα στον Ιερό Ναό όσο και εκτός, και οι πιστοί θα προσέρχονται από ειδικές εισόδους με τάξη και ασφάλεια.

Η επίσκεψη μας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος μας επιφύλαξε για το τέλος μια ευχάριστη έκπληξη.

Μας οδήγησε στο δωμάτιο όπου βρίσκεται ο πρώην Μητροπολίτης κ. Αγαθόνικος, και μας δόθηκε η δυνατότητα να τον δούμε και να διαπιστώσουμε από κοντά την κατάσταση του, αλλά και τις περιποιήσεις που δέχεται από την Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης.

Ο κ. Αγαθόνικος ήταν ξαπλωμένος, κατάλαβε την παρουσία μας και πιστεύω ότι χάρηκε που τον επισκεφτήκαμε.
Ο χώρος που βρίσκεται ήταν περιποιημένος, ζεστός και πάντα δίπλα του από ότι διαπιστώσαμε υπήρχαν άτομα για να του προσφέρουν ότι χρειαστεί.

Ο κ. Γεώργιος μας είπε ότι όταν επισκέφτονται τον κ. Αγαθόνικο φίλοι του, ένα δάκρυ κυλάει από τα μάτια του κ Αγαθόνικου, δείγμα ότι καταλαβαίνει και αναγνωρίζει ανθρώπους και πράγματα.

Μας δόθηκε έτσι η δυνατότητα και μετά από τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει να διαπιστώσουμε με τα μάτια μας τις άριστες συνθήκες διαβίωσης και ιατρικής περίθαλψης του κ. Αγαθόνικου, και τις προσπάθειες του Σεβασμιώτατου κ. Γεώργιου να προσφέρει στον κ. Αγαθόνικο ότι το καλύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ