Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Διαγράμμιση διαβάσεων σε εξέλιξη - Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ



Στη διαγράμμιση των υφιστάμενων διαβάσεων των πεζών, με προτεραιότητα στις διαβάσεις έξω από τα σχολεία της πόλης, καθώς και στο σύνολο τόσο των πολυσύχναστων δρόμων της πόλης, όσο και των τοπικών κοινοτήτων προχωρούν καθημερινά τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στο βάψιμο των  διαβάσεων των πεζών, ώστε να είναι εμφανείς τόσο στους διερχόμενους οδηγούς, όσο και στους πολίτες.


Κώστας Τσιουκάνης: «Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πεζών»

Όπως εξηγεί ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχν. Υπηρεσίας Κώστας Τσιουκάνης;  «Πρόκειται για μια προγραμματισμένη συντήρηση. Ενεργώντας άμεσα για την ασφάλεια των κατοίκων και κυρίως για την ασφάλεια των εκατοντάδων παιδιών των σχολείων του Δήμου μας, τα συνεργεία ξεκίνησαν τις διαγραμμίσεις πρωτίστως έξω από τα σχολεία της πόλης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τοποθετώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών προειδοποιητικούς κώνους για τους διερχόμενους οδηγούς. Παράλληλα, η διαγράμμιση λειτουργεί και εκπαιδευτικά, στην εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ταυτόχρονα στη δημιουργία νοοτροπίας σεβασμού των πεζών στον Δήμο μας».



Αναλυτικότερα,  εργασίες αποκατάστασης (βάψιμο-διαγραμμίσεις), υλοποιήθηκαν στις διαβάσεις πεζών των οδών: Θεσσαλονίκης, Αυγουστίνου, Σβορώνου, 19ης Μαΐου, Μητροπόλεως, Επισκ. Μακαρίου Κίτρους, καθώς και στα Καταφυγιώτικα, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο (ΒΑΤΑΝ), στην περιοχή της Αγ. Άννας, στον Μυλαύλακο, στο Π. Κεραμίδι και στον Μοσχοπόταμο, ενώ σε εξέλιξη είναι αντίστοιχες εργασίες στην οδό Τερζοπούλου.