Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Το ΠΑΜΕ  συνεχίζοντας  τη δράση του ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα   της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοιμάζοντας παράλληλα και την απεργία μόλις  καταθέσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη βουλή, την Παρασκευή  8-1-2016 και ώρα 11πμ, θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ επιδίδοντας ψήφισμα   με   το αίτημα η κυβέρνηση να πάρει πίσω  το νομοσχέδιο-τερατούργημα.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που κατεδάφιζαν το ασφαλιστικό  σύστημα, χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα για να εξαπατήσει το λαό. Το νέο νομοσχέδιο, λέει η κυβέρνηση, έρχεται για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα. Χορτάσαμε  από νομοσχέδια που σώζουν  το ασφαλιστικό αλλά εξοντώνουν τους ασφαλισμένους!
Αλήθεια, ψεύτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εσείς  δεν  γαυγίζατε όταν ήσασταν  στην αντιπολίτευση όταν οι ομοϊδεάτες σας έπαιξαν τα αποθεματικά των ταμείων  στο χρηματιστήριο με αποτέλεσμα να χαθούν δις; Γιατί δεν τα  φέρνετε πίσω στα ασφαλιστικά ταμεία όπως είχατε υποσχεθεί; Γιατί δεν εισπράττετε τις οφειλές που είναι πάνω από 20 δις από τους μεγαλοεπιχειρηματίες; Γιατί δεν βάζετε στις  μεγάλες  επιχειρήσεις έκτακτη εισφορά, που στο κάτω κάτω αυτοί τα έφαγαν, όπως   λεγάτε προεκλογικά; Μειώνετε τις συντάξεις, τις δαπάνες για την υγεία, τα επιδόματα, τα επιδόματα πρόνοιας, κ.α. όπως και οι προκάτοχοί σας.  Έρχεστε τώρα και λέτε ψέματα ότι δεν  θα μειωθούν οι συντάξεις. Δεν μειώσατε τις συντάξεις τον Ιούλιο 2% (ν.4334/2015) και το Σεπτέμβρη 2-3%, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι έχουν χάσει από 40% και σε άλλες περιπτώσεις 50% ; Όλοι εσείς οι σωτήρες,  τα κόμματα του αστικού τόξου του κεφαλαίου που κοροϊδεύετε τον κόσμο, δεν ψηφίσατε το 3ο μνημόνιο που καταργεί το ΕΚΑΣ, και ξεκινά από τον Μάρτιο; Μας  λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολιτικοί απατεώνες, οτι θα σώσουν το ασφαλιστικό  σύστημα και δεν ιδρώνει το αυτί τους, αφού θα έχουν, όπως λένε, οι επόμενες γενιές σύνταξη 300 και 360 ευρώ και δεν ντρέπονται, την ώρα που η αστική τάξη ζει μέσα στη χλιδή από τη δουλειά των εργαζομένων. Αλλά και αυτά  ακόμα τα ελάχιστα πως θα τα εξασφαλίσουν όταν οι  εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει λάστιχο; Οι μαύροι προπαγανδιστές μέρα νύχτα  βομβαρδίζουν καθημερινά με ψέματα  τους εργαζόμενους  γύρω από τη σύνταξη, για να μη δουν οτι το ασφαλιστικό  δεν είναι μόνο σύνταξη. Τι  γίνεται με τις περικοπές για την υγεία, τα επιδόματα, τα προνοιακά επιδόματα, τις άδειες ασθενείας, κύησης, κ.α.; Οι δαπάνες έχουν  μειωθεί  δραματικά με αποτέλεσμα οι δημόσιες δομές υγείας να υπολειτουργούν. Είναι και αυτά μέσα στο ασφαλιστικό σύστημα κι όμως δεν λένε κουβέντα. Και όλες  αυτές οι βάρβαρες αλλαγές  γίνονται στο όνομα της μείωσης του κόστους. Αυτό λέγεται καπιταλισμός!
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες,  χρήματα υπάρχουν και πολλά μάλιστα, αν θέλουν μπορούν να τα πάρουν από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Από όλους αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους και τους χαρίζουν τα χρέη. Από αυτούς που δανείζονται για λογαριασμό τους και τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι.  
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 45% ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή  8-1-2016 στο ΙΚΑ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ