Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ



Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ελπίζαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για τη μη μείωση των συντάξεων, μετά μάλιστα και από την πρόσφατη σαφή  διαβεβαίωση του κ. Πρωθυπουργού.
Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά μας απογοήτευσαν και το χειρότερο είναι ότι επιχειρούν με επικοινωνιακά φτιασιδώματα να μας σερβίρουν το πικρό ποτήρι της, για μια ακόμη φορά, μείωσης των συντάξεων με ένα νομοσχέδιο που το παρουσιάζουν ως μεταρρύθμιση και που στην ουσία θα αποτελέσει την ταφόπλακα του ασφαλιστικού, αφού:

 1. Περικόπτει βαθμιαία την κύρια σύνταξη και το ΕΚΑΣ για τους ήδη συνταξιούχους και άμεσα όλες τις επικουρικές συντάξεις με τη δημιουργία ενιαίου ταμείου (ΕΦΚΑ).
2. Μειώνει άμεσα όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα (κύρια και επικουρική σύνταξη, εφάπαξ) όλων των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης και θα βγουν από 1/1/2016.
3. Χαντακώνει τους νέους εργαζόμενους που, με την ανεργία κολλημένη στο 25% και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχώς να επεκτείνονται, δε θα κατορθώσουν ούτε το επίδομα φτωχοκομείου της «εθνικής σύνταξης» να συμπληρώσουν ώστε να το πάρουν ολόκληρο.
Θα πρέπει να καταλάβουν κυβέρνηση και δανειστές ότι το ασφαλιστικό δεν λύνεται με επικοινωνιακά τερτίπια και συνεχείς περικοπές. Λύνεται με ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι με την συνεχιζόμενη εξαθλίωση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των άνεργων και των νέων.
Το Εργατικό μας Κέντρο καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω σχέδιο που μόνο στόχο έχει την εξυπηρέτηση των δανειστών και την πληρωμή των «θεσμών». Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.
           Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του Νομού μας σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η φροντίδα για τις συντάξεις, την υγεία, την πρόνοια είναι δικαίωμα του λαού και βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Το ασφαλιστικό μας αφορά όλους. Δεν θα τους αφήσουμε να το περάσουν.

                                                      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ