Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  Από τις ζωγραφικές δημιουργίες των μαθητριών και μαθητών των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πιερίας, με θέμα την αιμοδοσία, επιλέχθηκε το λογότυπο της εφορείας αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
  Η μαθητική κοινότητα συμμετείχε στο διαγωνισμό της εφορείας αιμοδοσίας, μάλιστα με σημαντική παρουσία, υποβάλλοντας έργα με θεματολόγιο την πανανθρώπινη αξία της προσφοράς αίματος στο κοινωνικό σύνολο.


  Η επιτροπή αποτελούμενη από την έφορο αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κατερίνα Ιορδανίδου-Νταϊλάκη, την ιατρό μικροβιολόγο διευθύντρια αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης Ζάνα Φιλίπποβιτς, την πρόεδρο του συλλόγου γονέων-κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Πιερίας Γεωργία Κατσαλή-Παπαδοπούλου και από τον συνεργάτη επικοινωνίας της Εστίας Περικλή Χατζηγιάννη, επίλεξαν ως λογότυπο το έργο της μαθήτριας του 3ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης Ευτυχίας Καρακασίδου.
  Το λογότυπο με επίγραμμα «το αίμα δεν κοστίζει…αξίζει» και το οποίο απεικονίζει  ένα χέρι που προσφέρει μια σταγόνα αίματος στο χέρι ενός συνανθρώπου, θα αποτελεί πλέον το επίσημο λογότυπο των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων της εφορείας αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης.
  Στην όλη διαδικασία επιλογής του λογότυπου συμμετείχε ο πρόεδρος της Εστίας Γρηγόρης Μιτσοκάπας και τα μέλη της εφορείας Αθανασία Μελιάδου, Σοφία Μυρωτή και Κατερίνα Κάλφα.
  Ιδιαίτερα συγκινημένη από την συμμετοχή φορέων, πολιτών και μαθητριών-μαθητών στην πρόσκληση της εφορείας αιμοδοσίας, η έφορος αιμοδοσίας της Εστίας Κατερίνα Ιορδανίδου-Νταϊλάκη, δήλωσε: «Νοιώθω ξεχωριστή ικανοποίηση για την ανταπόκριση όλων όσων κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία μας, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θεάρεστο της προσφοράς αίματος στο συνάνθρωπο. Επιλέξαμε και ξεχωρίσαμε τη μαθητική δημιουργία μέσα από την πληθώρα των έργων, με γνώμονα τη διαφορετικότητα από τα συνήθη λογότυπα.
  Ευχαριστώ τη μαθητική κοινότητα για τη συμμετοχή και όλους τους συνεργάτες. Μετά την πρόσφατη αιμοδοσία και λήψη δείγματος μυελού των οστών που πραγματοποιήσαμε με επιτυχία, ετοιμάζουμε σύντομα ανάλογη πρωτοβουλία, ευελπιστώντας για μια ακόμα φορά στην ανταπόκριση των συντοπιτών μας.»