Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Τετάρτη 16-3-2016 πραγματοποιήθηκε   σύσκεψη του Ν.Τ. Πιερίας της ΑΔΕΔΥ με τα μέλη των Δ.Σ. των Δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων του νομού στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του κεντρικού συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ συνάδελφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ.  Συζητήθηκαν  τα προβλήματα που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας εξαετίας τόσο στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης όσο και στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων.


 Αναλύθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις  των ανατροπών που ετοιμάζονται από κυβέρνηση και θεσμούς  στο ασφαλιστικό σύστημα.  Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στους  τρόπους αντίστασης των εργαζομένων   για να μη ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.  Έγινε αναφορά στην απόφαση του κεντρικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ  για 48ωρη απεργία,    μαζί με τη ΓΣΕΕ, τη μέρα κατάθεσης και συζήτησης στη βουλή.
Μετά από πλούσια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Το Ν.Τ. να συνεχίσει τις δράσεις ενημέρωσης  των συναδέλφων και προετοιμασίας της απεργιακής κινητοποίησης, με  ανάρτηση πανό, μοίρασμα προκήρυξης, με επισκέψεις και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς.
Το Ν.Τ καλεί τις διοικήσεις  όλων των σωματείων   της δύναμής του, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, να συνεδριάσουν άμεσα, να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στη 48ωρη  απεργιακή κινητοποίηση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιτυχία της.  Να συζητήσουν επίσης άλλες μορφές κινητοποιήσεων μέχρι τη μέρα της απεργίας και τις προτάσεις τους να τις καταθέσουν στο Ν.Τ.  Πιερίας  της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δράσεων.
Καλούμε  τους συνάδελφους και όλο το λαό να αντισταθεί στη νεοφιλελεύθερη – αντιλαϊκή   πολιτική,   που εκπορεύεται  από τη πλουτοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και  του Δ.Ν.Τ. και (είτε το θέλει –είτε όπως λέει αναγκάζεται…)  εφαρμόζεται και από  την σημερινή  κυβέρνηση,  όπως κι από τις προηγούμενες.
Ότι κερδήθηκε – κερδήθηκε με αγώνες και ότι χάθηκε δεν χάθηκε για πάντα. Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Οι μόνες θυσίες που δεν πάνε χαμένες είναι η θυσίες του αγώνα. Συνεχίζουμε…
Τετάρτη 16-3-2016
Η Εκτελεστική Γραμματεία Ν.Τ Πιερίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ