Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η χώρα μπαίνει σε μια καταστροφική δίνη με απρόβλεπτες συνέπειες


Η χώρα μπαίνει σε μια καταστροφική δίνη με απρόβλεπτες συνέπειες

Tο σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου κορυφής που έχει δημοσιευτεί αποτελεί ένα απαράδεκτο πλαίσιο πολιτικής που παραβιάζει την σύμβαση της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων, νομιμοποιεί το κλείσιμο των συνόρων, δημιουργεί μια ζώνη προστασίας του κέντρου της Ευρώπης και μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα διαρκώς διογκούμενο γκέτο προσφύγων και μεταναστών, σε ένα χώρο ενίσχυσης της καταστολής κατά των προσφύγων. Με αυτή την πολιτική θα ενταθεί η εξαθλίωση και των Ελλήνων και των προσφύγων.


Υπάρχει, επίσης, τεράστιος κίνδυνος να μετατραπεί το προσφυγικό από ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα σε ελληνοτουρκικό, με σοβαρή όξυνση των σχέσεων με την Τουρκία.

Αυτή η ΕΕ που σύρεται από την ακροδεξιά στο προσφυγικό και από τον νεοφιλελευθερισμό στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα δεν έχει κανένα μέλλον.

Η κυβέρνηση και ο Αλ. Τσίπρας φέρνουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες διότι εγκατέλειψαν τη διεκδίκηση, ακόμη και με βέτο, για ανοικτά ευρωπαϊκά σύνορα και αποδέχτηκαν στην πράξη την Ειδομένη ως το νέο όριο της Ευρώπης. Η Ελλάδα θα είναι εκτός αυτού του ορίου και εντός της ΕΕ μόνο και μόνο για να εφαρμόζει τα καταστροφικά μνημόνια και να εξοφλεί τους πιστωτές «πίνοντας το αίμα» του ελληνικού λαού.

Πολύ φοβούμεθα ότι η λογική της απεριόριστης υποτέλειας έχει αναδειχθεί σε βασική κυβερνητική γραμμή σε όλα τα ζητήματα. Είναι, σχεδόν, βέβαιο ότι η χώρα οδηγείται σε διπλή ήττα στο προσφυγικό και στα οικονομικά ζητήματα, μπαίνοντας σε μια καταστροφική δίνη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211
email: laikienotita.pierias@gmail.com