Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ



Με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, εργαζόμενη γιατρός στο Νοσοκομείο Κατερίνης, καθαιρέθηκε τηλεφωνικά από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η αλήθεια είναι διαφορετική και είναι απλή.
Η γιατρός κα Μαλλιάρα   κατείχε τη θέση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας. Η θητεία της έληξε, όπως λήγουν όλες οι θητείες. Κατόπιν αυτού η θέση προκηρύχτηκε και η ίδια καθώς και  συνάδελφοί της έκαναν αιτήσεις για  την κάλυψη της  θέσης. Τα βιογραφικά αξιολογήθηκαν με βάση τα προσόντα και τη θέση κατέλαβε συνάδελφος της γιατρός.


Όπως βέβαια αντιλαμβάνονται όλοι η κα Μαλλιάρα  παραμένει στη θέση της ως διευθύντρια της μονάδας νεφρού και είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία της. Το ότι δεν επιλέχτηκε για τη θέση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας δεν αλλάζει το προηγούμενο.
Η «πικρία» της κας Μαλλιάρα  και του κάθε δημόσιου λειτουργού δεν επιτρέπουν  ενέργειες που θέτουν  σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.  Κυρίως  όταν πρόκειται για  ασθενείς  με ιδιαίτερα  προβλήματα υγείας όπως είναι οι νεφροπαθείς ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση.
Σε ότι αφορά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθούν την πεπατημένη οδό των παλαιότερων και δεν παρεμβαίνουν σε  υπηρεσιακά θέματα. Αντίθετα συνεχίζουν  τον αγώνα τους, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό της Πιερίας, να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας που οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησαν σε απαξίωση.


ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ