Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

POP: play it again! Έκθεση αναπαραστάσεων Κινηματογραφικών Στιγμών. Ξεκίνημα το Σάββατο για τα «Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης 2016»


Με έναν ξεχωριστό τρόπο ξεκινούν τα Κινηματογραφικά Αφιερώματα Κατερίνης 2016, καθώς το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης POP: play it again! θα παρουσιάσουν κινηματογραφικές εικόνες στο αρχοντικό πρώην Τσαλόπουλου.
Η καλλιτέχνης Γεωργία Μπούκλα, με πρωτοβουλία των Κινηματογραφικών Αφιερωμάτων Κατερίνης δέχτηκε την πρόσκληση και με τη σειρά της «έβαλε στο παιχνίδι» ερασιτέχνες συμμετέχοντες εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι αναπαρέστησαν εμπνευσμένα χαρακτηριστικές στιγμές του εγχώριου και όχι μόνο κινηματογράφου.

Η συνέχεια δίνεται με την αφισοκόλληση των αναπαραστάσεων μια διαδικασία η οποία θα επεκτείνεται και σε άλλους δημόσιους αστικούς χώρους της πόλης όπως το κτίριο Ευκαρπίδη και το γήπεδο Πιερικού.
Το Pop: Present Occupant Project  είναι ένα πρόγραμμα σαφώς επηρεασμένο από την λαική κουλτούρα (popular culture) που στοχεύει να εξετάσει εικαστικές δράσεις της σύγχρονης τέχνης εκτυλισσόμενες σε αναλόγου αισθητικής δημοσίους, αστικούς ή και εναλλακτικούς χώρους. Το πρόγραμμα, που έχει ήδη καταγράψει σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή, φιλοξενείται φέτος για πρώτη φορά στην πόλη της Κατερίνης με τον τίτλο «Play it again» (παίξ’ το ξανά).

Γεωργία Μπούκλα - Βιογραφικό
Η Γεωργία με καταγωγή από τον Κορινό Πιερίας ζει και εργάζεται στο εξωτερικό από το 1991. Με βάση την Αγγλία από το 1996 σπούδασε αρχικά παιδαγωγικές επιστήμες και συνέχισε με σπουδές στις Καλές Τέχνες. Ολοκλήρωσε το 2006 όταν αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Art & Design στο πανεπιστήμιο του Loughborough.
Από τότε η καλλιτεχνική της διαδρομή την βρίσκει να συμμετάσχει σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και να συνεργάζεται με διάφορους εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία απο το 2009 και το Henry Moore Institute από το 2012. Παράλληλα επιμελείται και οργανώνει ημερίδες και σεμινάρια.
Στην Πιερία ήταν μεταξύ των εμπνευστών και διοργανωτών του Πρότζεκτ Ολύμπολις στον Πλαταμώνα το 2008, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου. Πρόσφατα έχει συμμετάσχει σε Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Αφίσας («Cheap», Μπολόνια) και σε έκθεση στην Αγγλία που πραγματεύεται ζητήματα του αστικού τοπίου, με τίτλο «Displacement».