Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΚΑΤ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΚΑΤ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΩΠΗΛΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Υπό την επίβλεψη της Ομοσπονδιακής Προπονήτριας Ανάπτυξης Δ. Γιαννιού.

22 νεαροί επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες κωπηλασίας βρέθηκαν το Σάββατο 19 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις  του Ναυτικού ομίλου Κατερίνης στην Παραλία Πιερίας στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης που πραγματοποιεί η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία( Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.).


Οι κωπηλάτες ηλικίας 13-14 ετών από συλλόγους του Βόλου (Ν.Ο.Β.Α. και Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β.), των Γιαννιτσών και της Κατερίνης, κλήθηκαν από την Ομοσπονδιακή Προπονήτρια υπεύθυνη  Ανάπτυξης Δήμητρα Γιαννιού με γνώμονα τις επιδόσεις και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν υπό τις οδηγίες της κοινή προπόνηση που εστιαζόταν σε 4 τομείς: Νευρομυική συναρμογή, τεχνική, αντοχή-τρέξιμο και κυκλική προπόνηση Από το ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 9 αθλητές και αθλήτριες. Οι  Γκανάτσιος Αθανάσιος, Ζιώγας Κωνσταντίνος, Καλαμπάκας Νίκος, Καριπίδης Σάββας, Καρλέτσας Αθανάσιος, Κετσιτζόγλου Κωνσταντίνος, Κούρτη Κατερίνα, Κωστοπούλου Κωνσταντίνα και Φυτοπούλου Παρθενόπη.
Με το τέλος της προπόνησης στη διάρκεια του γεύματος που προσφέρθηκε από τον οικοδεσπότη Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στο φιλόξενο χώρο του Omilos Club, η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια απένειμε αναμνηστικά της Εθνικής Ομάδας κωπηλασίας  στην αθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Κατερίνα Κούρτη που διακρίθηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης, συνεχάρη όλους τους αθλητές και τους προέτρεψε να συνεχίσουν τη προσπάθεια. Ακόμη στους νεαρούς κωπηλάτες έδωσε πολύτιμες συμβουλές και ο Προπονητής της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνας Νικολαΐδου, κος Γιώργος Μπικογιάννης. 

 Την ικανοποίησή της για την εμφάνιση των νεαρών επίλεκτων αθλητών εξέφρασε η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια η οποία τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα νεαρών ταλαντούχων κωπηλατών από όλη την Ελλάδα με κοινή τεχνική και σωστή προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμοι να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας  στις μεγάλες κατηγορίες και  πρόσθεσε: «Ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην διοίκηση και στους προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που μας φιλοξένησαν στις εγκαταστάσεις τους, ήταν δίπλα μας και μας παρείχαν όλα τα απαραίτητα για μια αποτελεσματική προπόνηση και που στο τέλος της προπονητικής συνάντησης δημιούργησαν μία όμορφη ατμόσφαιρα προσφέροντας γεύμα στους αθλητές. Σας ευχαριστούμε!».
Από την πλευρά του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στις δραστηριότητες του προγράμματος παρευρέθηκαν οι προπονητές Γ.Μπικογιάννης και Κ. Φυτοπούλου, το μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνη Ανάπτυξης Α.Τουλιοπούλου, ο Γ. Γραμματέας Ε.Καρπούζας, και ο Έφορος Κωπηλασίας Ι.Νικολαΐδης ενώ ο Πρόεδρος Κ.Καρυώτης δήλωσε «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που φιλοξενήσαμε την προπόνηση κλιμακίου επίλεκτων αθλητών, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης μπορεί πια με άνεση να φιλοξενεί δραστηριότητες  της Ομοσπονδίας χάρη στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του και τον πλήρη εξοπλισμό του γυμναστηρίου του που ολοκληρώθηκε τους προηγούμενους μήνες με τη βοήθεια του Δήμου Κατερίνης και τον καθαρισμό και εκβάθυνση του καναλιού από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας».
Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς