Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

7ες ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ-ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ


Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ ισχυρούς κόντρα ανέμους και έντονο κυματισμό, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών 2016 που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Beetzsee του Βραδενβούργου της Γερμανίας 5-8 Μαΐου.


Τα πληρώματα εκτός από τον σκληρό ανταγωνισμό, είχαν να αντιμετωπίσουν και τον πρόσθετο παράγοντα των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών που περιγράφονται ως «δραματικές» από την Παγκόσμια Κωπηλατική Ομοσπονδία(FISA) φέρνοντας απρόσμενα αποτελέσματα και ανατρέποντας κάθε προγνωστικό, σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ξεκίνησε με πάνω από 500 αθλητές από 34 χώρες και τελείωσε με 23 χώρες να μοιράζονται τα μετάλλια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διασπορά μεταλλίων από την ίδρυση της διοργάνωσης το 1893.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν στη διοργάνωση τα δυο πληρώματα που έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Αύγουστο, η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο ανδρών και. το διπλό σκιφ γυναικών

Το αντρικό πλήρωμα με τους Χρήστου, Τσίλη ,Τζιάλα και Αγγελόπουλο προκρίθηκαν στον τελικό, όπου και τερμάτισαν στη 5η θέση, ενώ το γυναικείο πλήρωμα με τις Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και Σοφία Ασουμανάκη του Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματός τους, και συμμετείχε στον μικρό τελικό (θέσεις 7-12) όπου και τερμάτισε πρώτο με χρόνο 7:13:94 καταλαμβάνοντας την 7η θέση, την ίδια θέση που είχαν καταλάβει οι ελληνίδες πρωταθλήτριες και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015.

Η επόμενη διεθνής συμμετοχή για τα δυο ελληνικά ολυμπιακά πληρώματα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Λουκέρνη της Ελβετίας στα τέλη Μαΐου.