Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ο Α.Π.Σ.Δ «ΖΕΥΣ» Πιερίας στον Olympus Marathon 2016!


Δυναμική ήταν η παρουσία των δρομέων του Α.Π.Σ.Δ «ΖΕΥΣ» Πιερίας, στον 13ο Olympus Marathon. Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος που λαμβάνει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στο βουνό του Ολύμπου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Ένας απαιτητικός αγώνας 44χλμ. με 3.200μ. θετικής υψομετρικής που φέτος υποδέχτηκε 790 αθλητές, αριθμό ρεκόρ συμμετοχών για τον μεγάλο αγώνα, με 92 ξένους αθλητές από 24 χώρες του κόσμου. Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς τα ξημερώματα της Κυριακής αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις παρυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία. Πρώτος αθλητής του 13ου Olympus Marathon ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 4:37:21, επίδοση που αποτελεί και νέο προσωπικό ρεκόρ ενώ πρώτη γυναίκα είναι η Αμερικανίδα Stevie Kremer με χρόνο 5:21:36 συντρίβοντας το ρεκόρ διαδρομής.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Ολύμπια Μονοπάτια 2016. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο μοναδικό οικοσύστημα του Ολύμπου και ιδιαίτερα στα ενδημικά φυτά του. Φέτος ήταν προς τιμήν του ενδημικού φυτού Alyssumhandelii. H διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 11χλμ. και κινείται σε όλα τα είδη των τερέν ( μονοπάτια, χωματόδρομο, άσφαλτο) και έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου. Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 250μ. και το μέγιστο 650μ.


Ο σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε και στους δύο αγώνες με άντρες και γυναίκες δρομείς σημειώνοντας αξιέπαινες εμφανίσεις. Τους συγχαίρουμε θερμά! Καλή αποκατάσταση! Καλή δύναμη και καλή αγωνιστική συνέχεια στο πλούσιο δρομικό καλοκαίρι του 2016!


Πολλά συγχαρητήρια στην οργανωτική αρχή, σε όλους τους εθελοντές, σε όλους τους φορείς κτλ που βοήθησαν για την άρτια διοργάνωση και των δύο αγώνων!

Με εκτίμηση
Το ΔΣ